כתר שמרים וגבינה של מיקי שמו
שמרים מהסוג הזה עוד לא הכנו: כדורי בצק ממולאים בתערובת מתוקה-מלוחה של גבינה, מסודרים יפה יפה זה לצד זה ומעוטרים בפירורי שטרויזל. אחרי אפייה בתנור, תנו לנו לומר לכם, מתקבלת יצירת אמנות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בבקה או טבעת בקוטר 24 ס"מ:
270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח
15 גרם (כף וחצי) שמרים טריים
ביצה
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
50 גרם (רבע כוס) סוכר
קורט מלח
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למלית:
200 גרם גבינת שמנת ניו יורק עזים 12%
2 כפות יוגורט עזים
50 גרם (רבע כוס) סוכר
לשטרויזל:
50 גרם (שליש כוס) קמח
25 גרם (2 כפות גדושות) שקדים טחונים
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם (רבע כוס) סוכר דמררה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות אטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה.
2. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
3. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים לתערובת אחידה.
4. מכינים שטרויזל: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שנוצרים פירורים. שומרים במקרר עד השימוש.
5. מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 8 ס"מ כל אחד. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לקבלת כדור. מסדרים את הכדורים הממולאים זה לצד זה בתבנית משומנת ומפזרים עליהם שטרויזל. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כשעה, עד להכפלת הנפח.
6. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 35-30 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.