קראמבל תפוחי אדמה עם גרנה פדנו ואגוזים
מאפה תפוחי אדמה נימוח, עם שפע בצל מקורמל ומתקתק, ומעליו שכבה נדיבה ופריכה של פירורי קראמבל מתובלים בשלל אגוזים ובגרנה פדנו שמעשירה מאוד את המנה. מומלץ מאוד להגיש בליווי יוגורט יווני סמיך
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקראמבל:
2 כוסות (280 גרם) קמח
חצי כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 אריזה (100 גרם) גרנה פדנו מגוררת
50 גרם (חצי כוס) אגוזים קצוצים דק (פקאנים, שקדים, צנוברים ומה שאוהבים)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית:
6 תפוחי אדמה בינוניים מסוג דזירה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס״מ
4 כפות שמן זית
3 בצלים קלופים ופרוסים דק
מלח
להגשה:
יוגורט יווני 10%
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקראמבל: בקערה גדולה ממוללים את כל מרכיבי הקארמבל בין האצבעות עד לקבלת פירורים דמויי קוסקוס. אפשר לעבד את המרכיבים בעזרת מעבד מזון עם להב מתכת, בפולסים, עד שנוצר בצק פירורי. שומרים במקרר עד לשימוש.
2 מכינים את המלית: מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים עם מלח במשך 15 דקות, עד שהם מתרככים אך שומרים על צורתם. טיפ: טועמים את המים לפני שמכניסים את תפוחי האדמה כדי לוודא שהם מלוחים. טעמם צריך להיות כמו מי ים.
3 מחממים מחבת גדולה עם זמן זית ומזהיבים את פרוסות הבצל על להבה בינונית במשך 10 דקות.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מערבבים את תפוחי האדמה עם הבצל המטוגן, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לתבנית הגשה משומנת (תבנית בקוטר 24 ס"מ) ומפזרים מעל כמות נדיבה של קראמבל.
6 אופים כ-15 דקות או עד שפירורי הקראמבל מזהיבים יפה.
7 מגישים חם בליווי יוגורט יווני.