אוכל
צילום׃ דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו, מחלבות גד

עוגת סולת עם יוגורט ולימון

עוגת סולת קלילה שמשלבת את שתי התוספות האהובות עלינו בעוגות בחושות: יוגורט ולימון. כן, זה אקסטרה חמצמץ, והתוצאה מרעננת וכיפית במיוחד, אבל הסוד של העוגה הוא בכלל בזיגוג היוגורט שלה. אל תוותרו עליו

אביבית פריאל-אביחי | מחלבות גד | פורסם 06/12/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בבקה בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק:

200 גרם חמאה רכה

כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים

כוס (240 מ"ל) יוגורט 5%

מכל (180 מ"ל) תרכיז לימון ממותק קפוא

2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח תופח

כוס סולת

לזיגוג:

כוס (240 מ"ל) יוגורט בקר

כוס (120 גרם) אבקת סוכר

כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התבנית.

2 מכינים את העוגה: מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך 4-5 דקות לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט ותרכיז לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.

3 מוסיפים קמח וסולת ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית.

4 אופים כ-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים כ-15 דקות והופכים לצלחת הגשה.

5 מזגגים: מערבבים היטב את כל החומרים ויוצקים על העוגה בצורה חופשית.

* העוגה נשמרת עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. 

>> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס