צילום׃ דניאל לילה
פסטה ארביאטה
השף של מסעדת קפה איטליה האהובה נתן לנו מתכון לפסטה ארביאטה, או בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי - בקרוב אצלכם במטבח
איתי בידרמן – קפה איטליה | מחלבות גד
| פורסם 17/12/18
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פסטה
125 מ"ל שמן זית
2 שיני שום, קצוצות דק
8 עלי בזיליקום, קרועים לחתיכות גדולות
8 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות (ניתן להשתמש בעגבניות מקולפות בקופסה של 800 גרם)
רבע-חצי כפית פלפל צ'ילי קצוץ
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים שום ובזיליקום ומטגנים עד שהשום מזהיב.
2 מוסיפים עגבניות, פלפל צ'ילי, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות מתרככות ונמסות.
3 מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. שומרים רבע כוס ממי הבישול.
4 יוצקים את מי הבישול ששמרנו למחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה ומעבירים לצלחות הגשה.