אוכל
צילום׃ דניאל לילה

פסטה ארביאטה

השף של מסעדת קפה איטליה האהובה נתן לנו מתכון לפסטה ארביאטה, או בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי - בקרוב אצלכם במטבח

איתי בידרמן – קפה איטליה | מחלבות גד | פורסם 17/12/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פסטה

125 מ"ל שמן זית

2 שיני שום, קצוצות דק

8 עלי בזיליקום, קרועים לחתיכות גדולות

8 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות (ניתן להשתמש בעגבניות מקולפות בקופסה של 800 גרם)

רבע-חצי כפית פלפל צ'ילי קצוץ

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים שום ובזיליקום ומטגנים עד שהשום מזהיב.

2 מוסיפים עגבניות, פלפל צ'ילי, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהעגבניות מתרככות ונמסות.

3 מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. שומרים רבע כוס ממי הבישול.

4 יוצקים את מי הבישול ששמרנו למחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה ומעבירים לצלחות הגשה.