אוכל
צילום׃ דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד

עוגת ריקוטה שוקולד

גם שילוב נהדר של גבינת ריקוטה עדינה וטעמי שוקולד עמוקים, גם מרקם קטיפתי וגם נטולת גלוטן. מה צריך יותר מזה בעוגה? אה כן, שתהיה פשוטה להכנה כמובן

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 24/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 ביצים גדולות (L)

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%

1 כף אבקת קקאו

להגשה (לא חובה):

‏1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה מוקצפת

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1 ‏‏מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.

2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה.

3 מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצף מעט תפוח ובהיר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

4 מוסיפים ריקוטה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים אבקת קקאו ומקפלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

5 אופים כ-35 דקות עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה נשאר מעט רוטט (העוגה קצת מתבקעת, וזה בסדר). מכבים את התנור ומשאירים את העוגה 30 דקות בתנור הכבוי. מוציאים ומצננים היטב.

6 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.

7 לפני ההגשה: מניחים על פני העוגה תלוליות קצפת ומפדרים באבקת קקאו.