צילום׃ דניאל לילה
ריגטוני ארבע גבינות
מנת פסטה שמגיעה אלינו מצפון איטליה, עם רוטב עשיר של שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. מעדיפים גבינות אחרות? אין בעיה, תרגישו חופשי להחליף. מבטיחים שייצא טעים
איתי בידרמן – קפה איטליה | מחלבות גד
| פורסם 31/12/18
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פסטה ריגטוני
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
75 גרם גבינת פרמזן מגוררת
75 גרם גבינת פקורינו מגוררת
75 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת
75 גרם גבינת מסקרפונה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס תרד טרי קצוץ או 1 כוס אפונה טרייה או מופשרת
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל המרכיבים למעט הפסטה והתרד למחבת עמוקה, ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.
2 מנמיכים את האש, מוסיפים את התרד ומבשלים כדקה. מסירים מהאש.
3 מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
4 מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש בינונית ומרתיחים. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה. מעבירים את הפסטה לצלחות הגשה.
טיפ: אם הרוטב מרגיש סמיך מדי אפשר לדלל אותו עם מעט ממי הבישול של הפסטה.