סלט פנצנלה
אחת הדרכים להפוך סלט למפתה היא להוסיף לו קרעי ג'בטה אפויים, אבל למה לעצור כאן כשאפשר להמשיך עם ירקות קלויים, רוטב מצוין וגבינת פטה עזים עשירה? סלט קלאסי שמשתדרג בקלות והופך למנה הכי נחשקת על השולחן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
>> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס
הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש. הפנצנלה המקורי הוא סלט צנוע, שנוסף ללחם מכיל פלפלים, בצל, עגבניות ושמן זית. כאן יצרנו גרסה עסיסית וחגיגית עם עגבניות ופלפלים צלויים. מיצי הצלייה הטעימים מתערבבים עם שמן הזית ועושים נפלאות לסלט וללחם. רגע לפני ההגשה מפזרים על הסלט פטה עזים, שמוסיפה לסלט גוון מלוח-חמצמץ ומעשירה את מרקמו.
מרכיבים (6 מנות):
לירקות הקלויים:
12 עגבניות שרי בכמה צבעים
6 פלפלים קטנים מתוקים (טינקרבל) בכמה צבעים
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לקרוטונים:
ג'בטה קרועה לחתיכות בגודל 4-3 ס"מ
כף שמן זית
לסלט:
12 עגבניות שרי בכמה צבעים, חצויות
6 פלפלים קטנים מתוקים (טינקרבל) בכמה צבעים, חצויים
1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס לרצועות דקיקות
16 זיתי קלמטה מגולענים
לרוטב:
שליש כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין אדום
כף מיץ לימון
שן שום כתושה
רבע כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
1 שקית (200 גרם) פטה עיזים 20% מפוררת גס
20 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2 קולים את הירקות והג'בטה: מניחים עגבניות ופלפלים בתבנית אחת, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3 אופים כ-20 דקות עד שהעגבניות והפלפלים זהובים, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
4 מניחים קרעי ג'בטה בתבנית שנייה, מזלפים שמן זית ומערבבים.
5 אופים כ-8 דקות עד שקרעי הג'בטה זהובים. מצננים.
6 מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה עגבניות טריות וצלויות, פלפלים טריים וצלויים, בצל סגול, זיתים וקרוטוני ג'בטה.
7 מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל גבינת פטה עזים ועלי בזיליקום ומגישים מיד.
>> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס