להכנת ברוסקטות:
1. פורסים ג'בטות (או כיכר לחם שאור דחוס) לפרוסות בעובי 1 וחצי ס"מ וקולים במחבת פסים לוהטת, 3-2 דקות מכל צד, לקבלת פסי חריכה (אפשר גם לקלות על הגריל).
2. משפשפים בחצי שן שום, מטפטפים מעט שמן זית ומניחים טופינגים לפי הטעם.
הנה כמה רעיונות:
סלסת עגבניות ובולגרית: מערבבים קוביות קטנות של עגבניות עם בזיליקום קצוץ גס, שום כתוש, שמן זית ומעט חומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הסלסה על הברוסקטות יחד עם פרוסות בולגרית מעודנת.
תרד מאודה וצפתית מעודנת: מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומאדים תרד 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים פרוסות דקיקות של שום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מניחים על הברוסקטות יחד עם קוביות גבינה צפתית מעודנת.
פלפלים קלויים ומנצ'גו: מערבבים רצועות פלפלים קלויים, עירית קצוצה גס, שום כתוש, שמן זית ומעט חומץ בן יין אדום ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את התערובת על הברוסקטות יחד עם פרוסות גבינת מנצ'גו.
סלט שומר, זיתים, תפוזים וברי פקאן: מערבבים פרוסות דקות של שומר עם קוביות תפוזים, זיתים שחורים מגולענים, שמן זית ומעט מיץ לימון. מניחים על הברוסקטות יחד עם פרוסות גבינת ברי פקאן.
סלט סלק עם נענע ומוצרלה פרסקה: מערבבים קוביות בגודל 1 ס"מ של סלק מבושל עם עלי נענע, שמן זית ומעט חומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. מניחים על הברוסקטות יחד עם פרוסות מוצרלה פרסקה.
קונפיטורה וחלומי מטוגנת: פורסים חלומי לעובי חצי ס"מ. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את החלומי 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על הברוסקטות יחד עם מעט קונפיטורה משובחת.