4 מנות, חלבי, 30 דקות זמן עבודה, שעה וחצי זמן כולל 

 

מצרכים:

לניוקי:

1 קילו בדיוק של תפוחי אדמה לבנים

כוס וחצי (210 גרם) קמח מנופה

1 ביצה

1 חלמון

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט טחון

לרוטב עגבניות השרי:

רבע כוס שמן זית

3 שיני שום פרוסות

8 עלי מרווה

חצי קילו עגבניות שרי חצויות

3 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן עלי בזיליקום טריים

גבינת פרמזן מגורדת

 

אופן ההכנה:

לניוקי:

אופים את תפוחי האדמה עטופים בנייר כסף בחום של 180 מעלות למשך 30-45 דקות עד שהם אפויים ורכים.

מסירים את נייר הכסף ומניחים להם להתקרר כרבע שעה.

קולפים את תפוחי האדמה ומועכים עם מועך פירה ידני לפירה חלק (שתי דקות וזה קורה).

מוסיפים לקערת הפירה את הקמח, הביצה, החלמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים ביד קלה לתערובת חלקה ואחידה.

התערובת צריכה להיות די רכה, אבל ממש נוחה לעיבוד. אם יש צורך, הוסיפו עוד 2-3 כפות קמח. זכרו, כמה שפחות קמח, הניוקי יותר אווריריים וקלים.

לוקחים חופן מהתערובת ומגלגלים על משטח המקומח ל-"נקניק" ארוך בעובי של כ-2 ס"מ. שימו לב: כשאתם מגלגלים את הנקניק, לא לגלגל ולמעוך אותו בכוח בזמן הגילגול, כדי לא לדחוס את התערובת.

גלגלו בעדינות וביד רכה.

קחו סכין גדולה וחדה או שפכטל מתכת נקי ותחתכו את הנקניק לפיסות של כ-2 ס"מ.

במכה אחת ובאבחת סכין נחרצת.

הרימו והניחו אותם בעדינות על מגש גדול, מרופד בנייר אפייה מקומח מעט. 

בישול הניוקי:

מבשלים את הניוקי בסיר עם הרבה מי מלח רותחים ובהם כף מלח בשלושה מחזורים, עד שכל הניוקי צפים למעלה.

תנו להם לצוף חצי דקה בערך ואז הוציאו אותם עם כף מחוררת - סננו היטב את המים העודפים, והניחו על מגש גדול מרוח בשכבה דקה של שמן זית (שלא ידבקו). 

לרוטב:

 שמים את השמן בסיר רחב ושטוח יחד עם המרווה והשום וכשהוא חם, מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים כדקה, ממליחים ומפלפלים.

מוסיפים את הניוקי, מערבבים, מוסיפים חומץ בלסמי, מערבבים דקה, מוסיפים את עלי הבזיליקום ובוחשים בעדינות.

מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומגישים. 

 

בתיאבון!

 

לרשימת הסניפים המלאה לחצו כאן >>