אוכל
צילום׃ דניה ויינר, על השולחן

לזניה ורדה

לזניה עם רוטב ירקות ירוקים במקום רוטב עגבניות, וריקוטה ומוצרלה במקום שכבת הבשמל. גאוני

אוריה גבע | על השולחן | פורסם 08/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית בגודל 24×32 ס"מ

1/2 חבילה עלי לזניה

500 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פרמזן איכותית מגוררת גס

200 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

5 שיני שום מעוכות

250 גרם ברוקולי (תפרחות בלבד)

2 זוקיני בינוניים חתוכים גס

200 גרם עלי תרד טריים

480 מ"ל (2 כוסות) מים

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כוס דחוסה עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך. מוסיפים שום, ברוקולי וזוקיני ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים תרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד רך.

2 מוסיפים מים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 7-5 דקות ללא מכסה עד שהירקות רכים. מצננים מעט.

3 מעבירים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מרכיבים את הלזניה ואופים: מערבבים ריקוטה ופרמזן בקערה.

6 מפזרים בתבנית 3 כפות מרוטב הירקות. מניחים שכבה אחת של עלי לזניה ועליהם מחצית מתערובת הריקוטה. יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מגבינת המוצרלה. מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה ויוצקים את יתר תערובת הריקוטה, שליש מכמות הרוטב ושליש מהמוצרלה. מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה ויוצקים מעל את שאר הרוטב. מפזרים מעל את יתרת המוצרלה.

7 אופים כ-45 דקות עד הזהבה. ממתינים 10 דקות ורק אז פורסים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל המתכונים לשבועות