המתכונים הכי טובים לשבועות, 2022

וכאן יש עוד פשטידות לשבועות

קשה לי לדמיין ארוחת שבועות בלי פשטידות. אצלי צריך לפחות שתיים, אבל שיהיו שונות זו מזו ושלפחות אחת מהן לא תהיה עמוסת קלוריות. בשביל הזמן והיעילות כדאי שאחת תהיה קלה מאוד להכנה - פשטידת "ערבב ושכח", בלי שלבים מיותרים - אבל צריך גם אחת מושקעת. אה, וחייבת להיות לפחות אחת פחמימתית ומשביעה, כדי שגם מי שלא חובב מושבע של החג הזה לא יישאר רעב. בעצם, אולי שתיים כאלה. כמובן שצריך שכולן יהיו יפות וצבעוניות, שלא יהיה משעמם בעיניים. גם אם המצב אצלכם דומה וגם אם אתם מחפשים רק את האחת והיחידה שעוד לא ניסיתם, הרביעייה שלפניכם היא מה שחיפשתם. חג שמח!

פשטידת פסטה, אגוזי מלך וקשקבל (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פשטידת פסטה עם גבינה ואגוזים. טוב, רעבים הם כבר לא ייצאו|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פשטידת פסטה, אגוזי מלך וקשקבל

פשטידה פשוטה ומפתיעה בטעמה העשיר. מתאימה כמנה חלבית חגיגית ומצוינת גם לניצול שאריות פסטה.

המרכיבים:
250 גרם (חצי חבילה) פסטה קצרה
1 כף חמאה
1 כף קמח
כוס ורבע חלב
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת, או חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח
5 שיני שום כתושות
2 ביצים
100 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה שתי דקות פחות מהזמן המצוין על האריזה. מסננים.

2. ממסים חמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד שכל החמאה נספגת בקמח.

3. מוסיפים את החלב לאט ובהדרגה, כרבע כוס בכל פעם. מערבבים בכל פעם היטב עד שאין גושים לפני ההוספה הבאה.

4. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה. מסירים מהאש.

5. מוסיפים פלפל, מלח ושום, מערבבים, מכסים, ומניחים לרוטב להצטנן לטמפרטורה נעימה למגע.

6. מוסיפים ביצים ואגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.

7. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס"מ ואופים 25 דקות בחום של 180 מעלות.

>> הנה עוד פשטידת פסטה, טעימה ובריאה לילדים

פשטידת ברוקולי קלה ולא משמינה

הנה ההוכחה שלא צריך הרים של גבינה צהובה ונהרות של שמנת בשביל להכין פשטידת ברוקולי טעימה מאוד. אפשר להחליף את הברוקולי בכרובית או בפטריות (אותן לא צריך לחלוט אלא לחצות ולהקפיץ מעט).

המרכיבים:
500 גרם ברוקולי, טרי או קפוא
1 בצל, פרוס דק
מעט שמן
1 קוטג'
1 גביע יוגורט
3 ביצים
100 גרם גבינה בולגרית (אפשר 5% ), חתוכה לקוביות קטנות
1 כף תימין יבש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להשחים. מניחים לקירור.

2. מפרקים את הברוקולי לפרחים. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומביאים שוב לרתיחה. חולטים כחמש דקות (אם משתמשים בקפוא, שלוש דקות יספיקו). מסננים.

3. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, כולל הבצל. מוסיפים את הברוקולי לאחר שהתקרר מעט.

4. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ. למראה יפה, משתדלים להעמיד את התפרחות כשהן פונות כלפי מעלה. אופים 45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים מעט.

פשטידת ברוקולי קלה ולא משמינה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פשטידת ברוקולי. על תקן דלת הקלוריות|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קיש עגבניות צלויות וגבינת עזים

זכרו שזה בכל זאת חג, והשאירו את נקיפות המצפון בצד לתבנית אחת בלבד. הקיש הזה יהיה מנת הרושם שלכם. נראה קצת מורכב אבל בעצם ממש לא.

המרכיבים:
למלית:
3 כוסות עגבניות שרי
2 כפות שמן זית
מלח גס
1 גליל גבינת עזים רכה (דוגמת פרומעז)
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
4 שיני שום, קצוצות
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לבצק:
כוס וחצי קמח מלא
1/4 כוס שמן זית
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר

קיש עגבניות צלויות וגבינת עיזים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
קיש עגבניות צלויות וגבינת עזים. פששש, יפה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. חוצים את העגבניות ומערבבים עם שמן הזית. מניחים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מלח גס וצולים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות, עד שהעגבניות צלויות היטב ותחתיתן מתחילה להיחרך. מניחים לקירור. לא מכבים את התנור.

2. כדאי להכין את הבצק בזמן שהעגבניות בתנור: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי רך. אם הבצק יבש, מוסיפים כף שמן זית. אם הוא דביק, מוסיפים כף קמח.

3. מעבירים את פירורי הבצק לתבנית קיש בקוטר 22 ס"מ, משומנת היטב. משטחים ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מחוררים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.

4. מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות אל התנור ואופים 10 דקות. מוצאים ומניחים לקלתית להתקרר מעט. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

5. חותכים מגליל הגבינה שלוש פרוסות דקות מאוד ושומרים לקישוט. את שאר הגליל חותכים ל- 9-8 פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על הקלתית שהתקררה מעט.

6. מגלגלים את עלי הבזיליקום יחד וחותכים לרצועות דקיקות. שומרים בצד כמה חצאי עגבנייה לקישוט. מערבבים את העגבניות, הבזיליקום והשום ומפזרים את התערובת בין פרוסות הגבינה.

7. טורפים היטב את השמנת עם הביצים, מלח ופלפל. יוצקים על המילוי.

8. מקשטים בפרוסות הגבינה ובעגבניות שנשמרו בצד. אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות עד שפני הקיש יציבים וזהובים מעט. מחכים 15 דקות לפני שפורסים.

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פשטידת בטטות ותפודים. אל תסתכלו בקנקן|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

זו לא הפשטידה הכי יפה שיש, אבל הטעם שלה מנצח בקלות את המראה הפשוט שלה.

המרכיבים:
4 בטטות בינוניות, קלופות
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב
1 קוטג'
3 ביצים
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס קמח
2 כפות קמח תירס לפולנטה (לא קורנפלור!) – לא חובה

אופן ההכנה:

1. פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד. מערבבים עם מלח, פלפל ומוסקט ומניחים בסיר.

2. יוצקים את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.

3. מערבבים בקערה גדולה את שאר החומרים מלבד קמח התירס. מוסיפים את תוכן הסיר אחרי שהתקרר מעט ומערבבים בעדינות.

4. מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס"מ ומפזרים למעלה את קמח התירס. אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית וצלמת אוכל

>> הנה העילית של עוגות הגבינה ללא אפייה
>> והנה עוד מתכונים לשבועות