אנחנו אוהבים פשטידות, באמת. למעשה, אנחנו מחכים לשבועות רק כדי שנוכל לצרוך עוד ועוד מהן, בלי להרגיש צורך ללוות אותן בבשר (טוב נו, אותן וגם בלינצ'ס). ובכל זאת, בשביל להרים שולחן שבועות לתפארת - צריך יותר מזה. צריך גם איזה מאפה ממשפחת המאפינס, אולי איזה לחם שאף אחד לא טעם כמוהו, וגם מאפי פילו אישיים יכולים לתת יופי של עבודה. כל זאת ועוד - ממש כאן.
בואיקוס
לא משנה מה אתם מכינים לארוחת שבועות, אנחנו תמיד מרגישים שבואיקוס - או בשמם הגנרי "לחמניות גבינה" - הם סוג של מאסט בארוחה כזו (אלא אם כן אתם מחפים על היעדרם במאפינס הולמים, הצעות בהמשך). המתכון למטה הוא של רות סירקיס מתוך ספר מתכוני הבראנץ' שלה שיצא השנה, שמבטיח מתכונים מפנקים שמתאימים במיוחד לאירוח. בואיקוס - לחמניות גבינה עגלגלות ויפות שמתאימות ביותר לשולחן שבועות.
למתכון: בואיקוס - לחמניות בלקניות
והנה עוד מתכון מתוך הספר "סיפור בולגרי", עם גבינה לבנה, בולגרית וקשקבל.
לחמניות חמאת שום ומוצרלה
לחמניות בייגלה ירושלמי ממולאות חמאת שום ומוצרלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
למתכון: לחמניות בייגלה עם חמאת שום ומוצרלה
בויוס
אין כמו שבועות כדי להרוויח תהילת בשלנים משקיענים, ומה יקנה לכם את המעמד הנכסף יותר מבויוס תוצרת בית פרום סקרץ'?
למתכון: בויוס (בורקס) מנגולד וגבינות
קיש בצל וכרישה
חג הקישים, והנה קיש שמשלב כרישה ובצלים מטוגנים ורכים עם גבינות, ומעוטר בקראמבל שזוף וחתיכי. לא מספיק? הקמח הוא קמח מלא.
למתכון: קיש בצל וכרישה מקמח מלא
בורקס גבינה משולשים
מאז שאימצנו את המתכון המעולה הזה אנחנו מכינים בורקס לא מעט בשבתות, ומתקשים מאוד להתאפק שהחמודים האלה יתקררו כדי שנוכל להכניס אליהם ביצה ומלפפון חמוץ.
למתכון: בורקס גבינה כמו בדוכנים
בורקיטס חציל וגבינות
ובניגוד לבורקס מלמעלה, כאן אנחנו מכינים לבד את הבצק הפריך של הבוריקטס וגם קולים בעצמנו את החציל למלית. התוצאה שווה את העבודה, תאמינו לנו.
למתכון: בורקיטס גדולים עם חציל וגבינות
משולשי פילו עם פטה ודבש
חמישה מרכיבים - דפי פילו (שהעברתם למקרר ערב קודם), גבינת פטה טובה, שמן זית, שומשום ודבש. את כל זה מקפלים למשולשים פריכים והכנתם חטיף מושלם לחג.
למתכון: מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש
בורקס ענק
למרבה השמחה, החבר'ה מבורקס ליאון נידבו לנו את המתכון שלהם לצ'וקור - בורקס פילו עצום בגודלו, שיכול להשביע משפחה שלמה. בחוץ פילו פריך וטעים, בפנים תערובת של גבינות ותרד. והכל יפה ומגרה שזה לא ייאמן.
מאפי גבינה אישיים
המתכון המלוח שיוציא אתכם אופים מוכשרים, באמת במינימום מאמץ. הלוק - של מאפינס, המרקם - של פחזניות, הטעם פצצה והעבודה? כלום בפיתה.
פיצה ביאנקה
שבועות הוא הזדמנות מעולה לעשות כבוד לפיצות הלבנות - אלה שאינן מרוחות ברוטב עגבניות אבל מתהדרות בתוספות מקסימות וטעימות לא פחות. במתכון הזה, של שי ברנדס, יש כל מיני גבינות, וגם ריקוטה משודרגת שמכינים לגמרי לבד.
מקלות זיתים וגבינות של לחמים
לא כל אחד בנוי לאפייה ביתית של המקלות האלה - מדובר במתכון מורכב יחסית - אבל מי שיחליט ללכת על זה צפוי לגעת בשמיים. מנת הדגל של מאפיית לחמים המצוינת - בצק שמרים, זיתים בשני צבעים והרבה גבינה - עכשיו אצלכם בבית. שווה בטירוף.
למתכון: מקלות זיתים וגבינות של לחמים
>> והנה מתכונים לארוחת שבועות שלמה
כרובית אפויה בבשמל
ומכאן למתכון הכי פשוט בספר - כרובית עם רוטב קרמי של חמאה, חלב, קמח ותבלינים. מתכון של מסעדת הום-מייד, שאפשר להרחיב גם לירקות אחרים. ההצלחה מובטחת.
לחם גבינות ושום נתלש
אוהבים לחם שום? אם כן, אתם צפויים ליפול שדודים לרגלי המתכון הזה, של חן שוקרון שלנו. מדובר בהמצאה ששווה את משקלה בזהב: מעין כיכר של לחם גבינות ועשבי תיבול, שנתלשת לפרוסות אישיות דקות וריחניות. כיכר אחת כזו על השולחן, ואתם זוכים באות המארחים המוצלחים לכל חייכם.
והנה גרסה נוספת, אחת שלא דורשת התפחות וגם לא לישה, אבל יוצרת רכה רכה.
למתכון: לחם שום בחמישה מרכיבים
מאפה תרד וגבינות
והנה עוד מתכון של חן שוקרון, אבל הפעם מהפשוטים. שתי שכבות של בצק עלים, וביניהן תערובת טעימה של תרד, בצל מטוגן וגבינות (אנחנו הכנו עם קשקבל ופטה, אתם יכולים לעבוד עם מה שאתם הכי אוהבים). רבע שעה עבודה - ואת השאר עושה התנור.
מאפינס פטריות ושמנת חמוצה
את המתכון הזה שווה לכם לשמור לימים שבהם העצלנות תוקפת, ואתם בכל זאת רוצים להגיש משהו מזין וטעים לארוחת הערב. מטגנים בצל ופטריות, מערבבים עם עוד כמה חומרים בסיסיים, ולתנור.
למתכון: מאפינס פטריות ושמנת חמוצה
>> והנה המאפינס פטריות של בני סיידא
>> ויש כמובן את המאפינס הממולאים של אביבה
מאפינס גבינות ופלפל קלוי
עוד סוג של מאפינס, שהם גם פשוטים להכנה וגם ייצוגיים להפליא. יש לנו כאן קוטג', פטה ופלפלים קלויים, שאפשר להכין לבד או לקנות בצנצנת - זה יוצא טעים כך או כך. שוחרי הבריאות ישמחו למצוא במתכון גם שיבולת שועל.
למתכון: מאפינס גבינות ופלפל קלוי
סמבוסק גבינות
קחו בצק שמרים בסיסי, קרצו ממנו עיגולים ומלאו בתערובת הכי פשוטה שיש של גבינה צהובה מגוררת ובולגרית. קצת על המחבת, קצת בתנור, והתוצאה - סמבוסק פשוט מושלם, שייגרום לכם לא להסתפק עוד בזה הקנוי.
בורקס פילו עם תרד וגבינות
פשוט בטירוף, טעים בשגעונות והמלית יכלוה להכיל איזו תערובת גבינות שתעדיפו. קל לאללה, רק לדאוג לבצק פילו מופשר.
למתכון: רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות
מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות
במתכון הזה אין גבינות, ובכל זאת אנחנו מוצאים אותו מתאים פיקס לשולחן שבועות. יש בו פילו, שהוא הבצק האידיאלי למאפים מהסוג הזה, ובתוכו תערובת של פירה עם פטריות ובצל מטוגן. פשוט ומצוין. הקרדיט ליהולמה לוי מביסטרון יהלומה בשוק לוינסקי.