אוכל
צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

תחתית שוקולדית חמאתית, עליה קרם גבינה מתוק ולמעלה תותים מתוקים-חמצמצים. התוצאה: קינוח אישי מפנק ויפהפה שמשלב מרקמים וטעמים בצורה המושלמת

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 16/05/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לפירורים:

150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מריר

100 גרם חמאה מומסת

לקרם הגבינה:

100 גרם שוקולד לבן איכותי, שבור לקוביות

1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת 30%

1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%

רבע כוס (30 גרם) אבקת סוכר

להגשה:

2 כוסות תותים חצויים לאורך

3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את פירורי העוגיות: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מוסיפים את החמאה מומסת ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם למשך הלילה).

2 מכינים את קרם הגבינה: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), מוסיפים את גבינת השמנת וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.

>> עוד מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

3.  מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות (שוב, אפשרי גם למשך הלילה). כשעה לפני ההגשה מעבירים למקפיא.

4 את השלב הזה מבצעים סמוך להגשה  - מכינים את התותים: מערבבים תותים וסוכר בקערה ומשהים כ-15 דקות עד שהתותים מתחילים להגיר מיץ.

>> לחוברת המתכונים המלאה של גד

5 להגשת הקינוח: מניחים 3-2 כפות מתערובת העוגיות על כל צלחת, מניחים לצדן כף גדושה של קרם גבינה קפוא למחצה, מפזרים מעל תותים עם מעט מהמיץ וזוללים בהנאה.