אוכל
צילום׃ עדי עובדיה, מאסטר שף

מקרונים פטריות וגבינות בליווי חציל

פטריות ממולאות בגבינות, אגוזים ופרג, מוגשות עם חצילים ברוטב וסלט עשבי תיבול, פקאן סיני וגרעינים

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למקרונים:

2 סלסילות פטריות שמפיניון, קטנות יחסית

גליל גבינת עזים

100 גרם גבינת קשקבל

2 כפות בצל יבש

מעט שמן לטיגון

כף סילאן

50 גרם שומשום (חצי כוס)

50 גרם שומשום שחור (חצי כוס)

50 גרם אגוזי קשיו קצוצים (חצי כוס)

50 גרם פרג (חצי כוס)

לחציל:

2 חצילים קטנים

שמן לטיגון עמוק

כוס רוטב טריאקי

רבע כוס סילאן

4 כפות חמאת בוטנים

רבע כוס טחינה גולמית

50 גרם שומשום, לבן ושחור (חצי כוס)

לסלט:

חצי חבילה כוסברה

חצי חבילה פטרוזיליה

חצי חבילה נענע

חצי חבילה שמיר

50 גרם פקאן סיני (חצי כוס)

100 גרם גרעיני חמנייה, קלופים וקצוצים

רבע כוס חומץ בלסמי

מלח

פלפל שחור

מעט שמן זית

מיץ מחצי לימון

כף סילאן

אופן ההכנה:

המקרונים:

 

1 מורידים לפטריות את הראש וחותכים בצורה סימטרית.

2 מערבבים בקערה את הגבינות: את גבינת העזים מועכים, את הקשקבל מגרדים, ובעזרת מזלג מועכים את התערובת ומערבבים.

3 מטגנים את הבצל, ומערבבים בקערה עם הסילאן.

4 קולים את השומשום והשומשום השחור במחבת.

5 מוסיפים לתערובת הגבינות את אגוזי הקשיו, הפרג, השומשום שקלינו ואת תערובת הבצל היבש והסילאן.

6 בעזרת כפית ממלאים את הפטריות בתערובת הגבינות.

החציל:

 

1 חוצים את החצילים לאורכם, ומטגנים בהרבה שמן עד שהם שזופים כהוגן (החציל צריך לטבוע בשמן). מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

2 מערבבים בקערה את הטריאקי, הסילאן, הטחינה הגולמית וחמאת הבוטנים.

3 מורחים את הרוטב על החצילים בנדיבות.

4 מפזרים מעל שומשום ושומשום שחור.

הסלט:

 

1 קוצצים את כל הירוקים גס.

2 מכניסים את הפקאנים הסיניים לשקית ומרסקים.

3 מערבבים את העלים הירוקים עם הפקאנים וגרעיני החמנייה.

4 מתבלים בבלסמי, מלח, פלפל, מעט שמן זית, מיץ מלימון טרי וסילאן.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות