אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך:

100 גרם חמאה

50 גרם סוכר

1.5 כוסות קמח (210 גרם)

1 חלמון

2 כפות מים

לתערובת הגבינה:

750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה 9%

250 גרם גבינת מסקרפונה

4 חלמונים

1/2 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון

1/4 (50 גרם) כוס סוכר

1/2 שקית אבקת פודינג וניל

4 חלבונים

3/4 (150 גרם) כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 הבצק: מעבדים את החמאה, הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים, מסיימים את הלישה באופן ידני. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור ל1/2 שעה, מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ ואופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-  170 מעלות. מצננים.

2 תערובת הגבינה: מערבבים את הגבינות, החלמונים, הווניל, גרידת הלימון, הסוכר ופודינג הווניל בקערה עד לקבלת תערובת אחידה, מקציפים חלבונים כדקה במהירות בינונית, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת הגבינות.

3 הרכבת העוגה: יוצקים את תערובת הגבינה על גבי בסיס העוגה, אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, מוציאים את העוגה מהתנור, מפרידים אותה מדפנות התבנית בעזרת סכין, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ומחזירים את העוגה לתנור, אופים כשעה עד ששולי העוגה יציבים אך היא עדיין רוטטת קלות במרכזה ומצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה.

 

>> כל המתכונים לשבועות