אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

בלינצ'ס גבינה וצימוקים

לא משנה מה מונח על השולחן, תמיד כולם ייגשו דבר ראשון לבלינצ'ס. אז בואו להכין אותם באמת מעולים

טל יעקב | טל ושני | פורסם 07/05/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 1210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבלילה:

2 ביצים

כף סוכר

כפית תמצית וניל

30 גרם חמאה מומסת

כוס חלב

כוס קמח

רבע כפית מלח

מעט שמן, לטיגון

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 5%

90 גרם סוכר (חצי כוס פחות כף)

מעט קינמון

100 גרם צימוקים (או לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המלית, מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.

2 מכיסים את הבלילה: מערבבים ביצים, סוכר, תמצית וניל, חמאה מומסת וחלב למסה אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד שאין גושים בכלל.

3 מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצקים מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שהבלילה מרוחה על כולה. מטגנים כשתי דקות, והופכים. מוציאים לצלחת, וממשיכים עם שאר הבלילה.

4 מניחים בצד עד לקירור מלא.

5 מורחים את הבלינצ'ס במלית (משאירים מעט שוליים). מגלגלים, מניחים בקופסה אטומה ושומרים במקרר.

מתכונים לשבועות