אוכל
צילום׃ עדי עובדיה, מאסטר שף

עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה

עוגה מדהימה עם בסיס פריך, מילוי גבינה, שמנת ושוקולד וציפוי גאנאש שוקולד עשיר. וכל זה מבלי להדליק את התנור

אביבה פיבקו | מאסטר שף | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

250 גרם עוגיות שוקולד

100 גרם חמאה

קומץ מלח

לעוגה:

300 גרם שוקולד מריר 70% קקאו

250 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות קקאו

400 גרם גבינת שמנת

220 גרם סוכר (כוס ושתי כפות)

פטל (טרי או קפוא), סחוט או מסונן היטב מנוזלים (לא חובה)

לקרם גאנאש:

250 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:

הבסיס:

 

1 מפוררים את העוגיות במעבד מזון.

2 ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים לפירורי עוגיות. ממליחים ומערבבים היטב.

3 מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ובעזרת כוס או כף משטחים את תערובת העוגיות לתחתית.

4 מצננים 30 דקות במקרר.

העוגה:

1 ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי (סיר עם מים רותחים, ובתוכו סיר קטן יותר עם השוקולד) ומצננים לטמפרטורת החדר.

2 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

3 מערבבים את הקצפת עם השוקולד המומס והקקאו.

4 בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת עם הסוכר.

5 מוסיפים את תערובת השמנת והסוכר אל תערובת השוקולד ומניחים לרגע בצד.

6 מוציאים מקירור את בסיס העוגה ומסדרים עליו את הפטל. מוסיפים את תערובת הגבינה-שוקולד ומכניסים למקפיא לשעתיים.

 

הגאנאש:

1 מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לסף רתיחה.

2 מוסיפים את השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מצננים ומוזגים מעל העוגה.

4 מחזירים למקרר לצינון של 2 עד 3 שעות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות