אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

בלונדיז גבינת שמנת

האחות הבלונדינית והלוהטת של הבראוניז הידועים, כאן בגרסה עם גבינת שמנת ניו יורק, שמוסיפה עסיסיות נהדרת. שתי שכבות של תענוג וממש לא הרבה עבודה. לא סתם אומרים שהן נהנות יותר

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 16/04/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

140 גרם (1 כוס) קמח רגיל

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

100 גרם חמאה רכה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר

100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל אמיתית

לתערובת הגבינה:

1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק בטמפ' החדר

‏30 גרם חמאה רכה

1 ביצה

50 גרם (14 כוס) סוכר לבן

35 גרם (1/4 כוס) קמח רגיל

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

‏2. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה.

‏3. מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה.

‏4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול.

‏5. מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.

‏6. מרכיבים את הבלונדיז ואופים: יוצקים מחצית מהבצק לתבנית ומשטחים (הכי נוח בעזרת ידיים לחות). יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק ומניחים מעל כפות משאר הבצק באופן מרווח, לקבלת דוגמת שיש.

‏7. אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

‏שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

הכמויות מתאימות לתבנית ריבועית באורך 22 ס"מ 

סטיילינג: עמית פרבר

 

>> בבייקרי שלנו תמצאו את כל המאפים שאתם צריכים