אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

גאלט זוקיני וגבינות

הכירו את הגאלט - הבן דוד הפרוע, החופשי והחתיך של הטארט המעונב: פשוט מרדדים את הבצק, זורמים עם תערובת של גבינות מעולות וזוקיני עדינים ומקפלים מסביב, ככה, בלי חוקים. כי הגאלט יוצא הכי טעים כשנוח לו

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 10/05/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

Galette הוא טארט כפרי צרפתי. מכינים אותו ללא תבנית טארט: מרדדים את הבצק הפריך לעיגול על גבי נייר אפייה (לא חייבים לדייק בצורה ובגודל), מורחים את מלית הגבינות, מפזרים ירקות ומקפלים את השוליים באופן חופשי - יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

175 גרם (11/4 כוסות) קמח רגיל

1/2 כפית מלח

1/4 כפית סוכר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון

2 כפות מים קרים

למלית:

3 זוקיני קטנים פרוסים לעיגולים דקים בעובי 1/2 ס"מ

1 כף מלח גס

1/2 קופסה (150 גרם) ריקוטה פרסקה (טרייה)

100 גרם מנצ'גו מגוררת גס

1 שן שום כתושה

אגוז מוסקט טחון טרי

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 גליל (90 גרם) גבינת עזים, חתוכה לחצאי עיגולים בעובי 4-3 מ"מ

לציפוי:

1 חלמון טרוף עם כף מים

1 כף שמן זית

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומים ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

‏2. בינתיים מכינים את הזוקיני: מערבבים פרוסות זוקיני עם כף מלח גס בקערה ומשהים לכ-15 דקות. שוטפים היטב, מסננים ומייבשים עם נייר סופג.

‏3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

‏4. מכינים את המלית, מרכיבים את הגאלט ואופים: מערבבים ריקוטה, מנצ'גו ושום בקערה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.

‏5. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים עם הנייר לתבנית תנור. מורחים את מלית הגבינות על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 5 ס"מ ללא מלית. מסדרים את עיגולי הזוקיני בחפיפה במעגלים כמו רעפים וביניהם חצאי עיגולים של גדעז. מקפלים את הבצק על הזוקיני בקיפולים גסים.

‏6. מברישים את הבצק במעט חלמון ואת הזוקיני — במעט שמן זית. זורים פלפל על הזוקיני.

‏7. אופים כ-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.

‏שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

סטיילינג: עמית פרבר

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> לכל מתכוני שבועות