אוכל
צילום׃ גיא כהן ונועה קסטל, mako אוכל

קסטה סיציליאנה

זאת כנראה לא עוגת הגבינה הכי קלה שאתם יכולים להכין לשבועות הקרוב - אבל ללא ספק העוגה הכי מרשימה וסוחטת מחמאות. קוראים לה קסטה סיציליאנה, יש בה טורט, מלית גבינה, מרציפן וציפוי שוקולד לבן והיא טעימה רצח

אלון שבו | mako אוכל | פורסם 09/05/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרציפן:

250 גרם מרציפן איכותי

צבע מאכל ירוק על בסיס מים

לטורט הווניל:

3 ביצים בגודל L

100 גרם סוכר

רבע כפית מחית או תמצית וניל איכותית

100 גרם קמח לבן

לסירופ הסוכר:

50 גרם מים פושרים

50 גרם אבקת סוכר

למלית הגבינה:

80 גרם שמנת מתוקה להקצפה

600 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

100 גרם אבקת סוכר

קליפה מגוררת מחצי לימון

אופציה: 15 גרם תפוזים מסוכרים, קצוצים דק

20 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים גס

לזיגוג:

200 גרם שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

50 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

>> עוד מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

1 מתחילים עם שכבת המרציפן: מרפדים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ בניילון נצמד. חשוב להצמיד את הניילון היטב לפאות התבנית ולהימנע מקפלים.

2 צובעים את המרציפן: לשים ביחד את המרציפן וצבע המאכל עד לצביעה אחידה של המרציפן. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד צבע מאכל.

3 מרדדים את המרציפן בין שני ניירות אפייה לעובי 2-3 מ"מ. מפרידים את המרציפן בזהירות מנייר האפייה ומעבירים לתוך התבנית. מצמידים את המרציפן בשכבה אחידה לתבנית - לתחתית ולשוליים. אם נוצרים קרעים ניתן לחבר אותם בעזרת הידוק עדין.

4 הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.

5 מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר וניל לקציפה תפוחה. מוסיפים את הקמח ומקפלים בזהירות.

6 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים בשמן צמחי. מוסיפים את הבלילה ומשטחים לעובי חצי ס"מ.

7 אופים 5-7 דקות, עד להזהבה, ומצננים בטמפרטורת החדר.

8 קורצים מהטורט שני עיגולים בקוטר 18 ס"מ (מעט קטן יותר מקוטר התבנית) ורצועה ארוכה בגובה שולי התבנית. מסדרים עיגול ראשון במרכז התבנית, על המרציפן. את הרצועה מסדרים בצידי התבנית, בצמוד לשכבת המרציפן. אם הרצועה לא רציפה ניתן לחבר יחד כמה רצועות וללחוץ עליהן כדי לחברן.

9 מכינים סירופ סוכר: מערבבים מים ואבקת סוכר. מספיגים את שכבות הטורט שבתבנית בסירופ.

10 מכינים את מלית הגבינה: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקציפה יציבה.

11 מערבבים היטב בקערה את שאר החומרים בעזרת מטרפה. מוסיפים את הקצפת ומקפלים בזהירות.

12 מעבירים את המלית לתוך התבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

13 מוסיפים את עיגול הטורט הנוסף ומצמידים לשכבת הקרם כדי לאטום את העוגה.

14 מניחים צלחת כבדה על שכבת הטורט העליונה (במטרה ללחוץ על שכבת הקרם) ומעבירים להתייצבות במקרר למשך הלילה.

15 הזיגוג: מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית ומסדרים אותה הפוכה (כלומר כשהמרציפן פונה כלפי מעלה) על רשת ציפוי.

16 מביאים לרתיחה בסיר קטן שמנת מתוקה. במקביל מסדרים בתוך כוס מדידה או קערה בינונית שוקולד לבן וחמאה.

17 יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד והחמאה וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט, או מערבבים בעזרת מטרפה.

18 יוצקים את הזיגוג על העוגה ומצפים אותה מכל הצדדים.

* העוגה תישמר במקרר עד 3 ימים.

אלון שבו (@alon_shabo) הוא שף קונדיטור, מוביל סדנאות קונדיטוריה ומייעץ למסעדות; נורית קריב (@nuritkariv_) היא סטייליסטית מזון וארט דיירקטורית מהמובילות בישראל; נועה קסטל (@kastelnoa) וגיא כהן (@guycophoto) הם צלמי מזון ובעלי סטודיו משותף לצילום.