אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

סלט קיסר עם קרוטוני חלומי

ככה לוקחים סלט קלאסי שאוכלים כל השנה, ומתאימים אותו במיוחד לחג האהוב עלינו: את האנשובי החלפנו בצלפים, הקרוטונים עשויים מגבינת חלומי ולרוטב הוספנו גבינה שהופכת אותו לסמיך ועשיר, כמו שאנחנו אוהבים

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 10/05/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ההשראה הגיעה מהרוטב לסלט של מסעדת "אורנה ואלה" — עם הרבה גבינת קאשקבלו, שמעניקה סמיכות וטעם, וללא חלמונים חיים (שמקובלים ברוטב קיסר הקלאסי). ויתרנו גם על האנשובי והשתמשנו בצלפים. את החלומי חותכים לקוביות ומטגנים, כך שמתקבלים מעין קרוטוני גבינה פריכים מבחוץ ומעט נמסים בפנים.

מרכיבים :

עלים מ-2 ראשי חסה ערבית שטופים ומיובשים היטב

לקרוטונים:

3-2 כפות שמן זית

1 שקית (200 גרם) חלומי, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

לרוטב:

100 גרם קשקבל מגוררת דק

2-1 שיני שום כתושות

1 כף צלפים

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן חמניות

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מערבלים קשקבל, שום, צלפים ומיץ תפוזים במעבד מזון כ-3 דקות לתערובת חלקה. מדי פעם עוצרים את פעולת המעבד ומסירים את התערובת מדפנות המעבד. מוסיפים מיץ לימון ומערבלים כדקה לתערובת חלקה לגמרי.

‏2. מוסיפים את שני השמנים בהדרגה תוך כדי פעולת המעבד ומערבלים 3-2 דקות עד שמתקבל רוטב חלק. הרוטב מסמיך רק אחרי שהוא עומד כמה דקות ולא תוך כדי פעולת המערבל.

‏3. מכינים קרוטונים: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית וקוביות חלומי ומטגנים דקה-שתיים מכל צד עד שהן מזהיבות.

‏4. מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים עלי חסה בקערה, יוצקים רוטב ומערבבים. מפזרים קרוטוני חלומי ומגישים מיד.

הכמויות מתאימות ל-6-8 מנות. 

סטיילינג: עמית פרבר

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> לכל מתכוני שבועות