אוכל
צילום׃ דניאל לילה, תנובה

פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום

פסטה ברוטב קטיפתי וטעים, שאין בו טיפת שמנת — רק מעט חמאה, פרמזן וגבינה בולגרית בהגשה

אורלי פלאי-ברונשטיין | תנובה | פורסם 10/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה וחלולה

לרוטב:

1/4 חבילה (25 גרם) חמאה

4 שיני שום

5-4 זוקיני פרוסים דק

מלח

פלפל שחור טחון טרי

1/2 צרור עלי בזיליקום טריים

1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן

להגשה:

1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית 5%, מגוררת

1 כף בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים חמאה יחד עם שיני שום במחבת עמוקה עם מכסה תואם. מוסיפים את הזוקיני ומאדים על להבה נמוכה-בינונית במשך 15 דקות עד שהם רכים מאוד. מתבלים במלח ופלפל.

2 בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.

3 מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון או לבלנדר. מוסיפים בזיליקום ופרמזן ומרסקים למרקם חלק. מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה לקבלת מרקם של רוטב דליל יחסית. טועמים ומתקנים תיבול.

4 מחזירים את הרוטב למחבת, מוסיפים את הפסטה ומערבבים כדקה על להבה נמוכה למיזוג הטעמים.

5 מפזרים גבינה בולגרית, מקשטים בבזיליקום ומגישים מייד.

* אפשר גם להכין מרק: מוסיפים לרוטב 3-2 כוסות חלב או שמנת לבישול (תלוי במרקם הרצוי) ומחממים יחד לסף רתיחה.

 

המתכון מתוך חוברת המתכונים של תנובה לשבועות.

  >> לכל המתכונים לשבועות