אוכל

עוגת גבינה קרה ואוורירית

עם כתר פירות טריים

| לחמים | פורסם 19/05/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס העוגה:

300 גרם קמח מנופה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר/אבקת סוכר (100 גרם)

1 יחידה ביצה

*ניתן להוסיף גרידת לימון לבצק

לעוגת גבינה:

200 גרם גבינת שמנת 30%

50 גרם שמנת חמוצה

1 יחידה לימון (גרידה +מיץ)

1 כוס סוכר (200 גרם)

25 גרם מים

1/3 כוס סוכר (70 גרם)

40 גרם חלמונים

7 גרם ג'לטין

28 גרם מים קרים

250 גרם שמנת מתוקה

לקישוט:

תותים

דובדבנים

פטל אדום

פטל שחור

ענבים ירוקים

תאנים

אופן ההכנה:

1 הכנת הבסיס: שמים את הקמח, הסוכר והחמאה במעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים. 2. מוסיפים ביצה, וממשיכים לעבד לפירורים גדולים. 3. אוספים את כל הפירורים למעין "פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר. 4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ. 5. קורצים עיגול בעזרת התבנית / רינג בקוטר 20, מניחים על נייר אפייה ומחוררים מעט עם מזלג. 6. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מכניסים את הבצק לאפייה ומורידים את חום התנור ל-170 מעלות. 7. אופים כ-10 -12 דקות עד שמזהיב. מוצאים מהתנור ומצננים. 8. מסדרים את הרינג על תבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי על כזו שנכנסת למקפיא) ומניחים את העיגול הפריך במרכז. מסדרים את השקף על דפנות הרינג / תבנית. 9. הכנת העוגה: מערבבים ג'לטין ומים בצלוחית קטנה ,מניחים בצד. 10. מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב ולא קשה, שמים במקרר. 11. מערבבים גבינת שמנת ,שמנת חמוצה, סוכר,גרידה ומיץ לימון. 12. מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 13. מחממים מים וסוכר ל-121 מעלות (סירופ סוכר מבעבע). 14. מוסיפים את הסירופ באיטיות לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה.ממשיכים להקציף עד שתערובת מתקררת. 15. מחממים את הג'לטין 10-12 שניות במיקרו –עד שנהיה שקוף ונוזלי ללא גושים ונקודות. מוסיפים מעט מתערובת הגבינה לצלחת הג'לטין ומערבבים (השוואת טמפרטורות). 16. מערבבים את תערובת הגבינות עם הג'לטין. 17. מאחדים את מסת החלמון עם הגבינה. 18. מקפלים את השמנת לתוך תערובת הגבינות בתנועות איטיות. 19. שופכים לתוך הרינג / תבנית ומניחים להקפאה למשך לילה. 20. מוציאים את העוגה לפני ההגשה ומקשטים במיני פירות טריים בצורת כתר מסביב לעוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות