אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

עוגת גבינה לימונצ'לו

כל מי שהכין אי פעם עוגת גבינה יודע שתוספת של קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. במתכון הזה החליטה שי לי ליפא להוסיף ליקר לימונצ'לו איטלקי, שלגמרי העצים את ארומת ההדרים

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 08/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס (תבנית ריבועית 22 ס"מ)

150 גרם ביסקוויטים פתיבר, טחונים לפירורים

100 גרם חמאה מומסת

גרידה מחצי לימון גדול

למלית:

3 ביצים גדולות (L)

2 גביעים (400 גרם) של גבינת שמנת ניו-יורק

1 מיכל (250 גרם) של ריקוטה 5% 

1 כוס (200 גרם) סוכר

רבע כוס (60 מ"ל) ליקר לימונצ'לו (ניתן להחליף ברבע כוס מיץ לימון טבעי)

גרידה מחצי לימון גדול

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה כך שיכסה את התחתית והדפנות ומשמנים אותו היטב.

2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

3 מכינים את המלית: טורפים בקערה גדולה את הביצים, ומוסיפים את הגבינות, הסוכר, הלימונצ'לו וקליפת הלימון, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס ומחליקים.

4 אופים כשעה עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות עד להתייצבות.

>> והנה עוד ים של מתכונים לשבועות