אוכל
צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

מאפה שנראה כמו שדה פורח. תולשים את פרחי הברוקולי בידיים והם מושכים איתם את תערובת הגבינות הטעימה

לימור תירוש | מחלבות גד | פורסם 20/05/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 28 ס"מ:

1 ק"ג ברוקולי

כף וחצי מלח גס

חמאה לשימון התבנית

לתערובת גבינות וזיתים:

4 ביצים

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב

140 גרם (1 כוס) קמח תופח

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

שלושת רבעי כפית מלח דק

חצי כפית פלפל שחור גרוס

קורט אגוז מוסקט

חצי שקית (150 גרם) קוואטרו פורמאג'י

20 זיתים שחורים (עדיף קלמטה), מגולענים וקצוצים

לציפוי:

1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40%

2 כפיות תבלין זעתר

חצי לימון, פרוס לחצאי עיגולים דקים

להגשה:

2 עגבניות חצויות

אופן ההכנה:

1 מפרקים את ראשי הברוקולי לתפרחות בינוניות כך שיישארו להם גבעולים באורך 7-5 ס"מ. מניחים בקערה, זורים מלח גס ויוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי. משהים ל-10 דקות, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית בחמאה.

3 טורפים ביצים וחלב בקערה גדולה. מוסיפים קמח תופח, קליפת לימון מגוררת ותבלינים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קוואטרו פורמאג'י וזיתים ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית.

4 מרכיבים את המנה: מעמידים את תפרחות הברוקולי בתערובת כשהגבעולים כלפי מעלה. בעזרת כפית מניחים גושי מסקרפונה בין התפרחות. מפזרים זעתר ופרוסות לימון.

5 אופים כ-20 דקות עד שהבלילה מתייצבת. סוחטים מעל עגבניות (רק את הזרעים והמיץ) ומגישים מיד.

* אפשר להרכיב את המנה כמה שעות מראש. שומרים במקרר ואופים סמוך להגשה.