אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

עוגה נהדרת עם קלתית בצק פריך, מלית שמנתית עמוסה שוקולד לבן ומלמעלה פירורי שטרויזל לוז שהופכים אותה ליציאה של ממש

בשמת וינר שורצברד | mako אוכל | פורסם 28/05/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית בצק פריך:

100 גרם חמאה

25 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

165 גרם קמח

30 גרם מי קרח

או 115 גרם עוגיות חמאה מפוררות + 10 גרם חמאה מומסת

למלית:

150 גרם שמנת מתוקה 38%

100 גרם שוקולד לבן

188 גרם גבינת שמנת / מסקרפונה

188 גרם גבינה לבנה 5%

75 גרם שמנת חמוצה

3 יח' ביצים

100 גרם סוכר

1/2 כף תמצית וניל

קורט מלח

11 גרם קמח

לציפוי העוגה:

120 גרם שמנת חמוצה

סוכר לפי הטעם (בערך כף)

לציפוי השטרויזל-לוז:

50 גרם סוכר דמררה

40 גרם סוכר לבן

100 גרם קוביות חמאה קרה

100 גרם קמח

5 גרם אבקת אפייה

50 גרם שקדים טחונים

40 גרם לוז טחון

קורט מלח

אופן ההכנה:

* המתכון לעוגה בקוטר 18, גובה רינג 6.5 ס"מ

 

1 התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה, אבקת הסוכר והמלח ומערבלים עד שגושים החמאה נעלמים כליל. מוסיפים את המים, מערבלים קלות ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד וחלק. יש לערבל מעט ככל האפשר. מצננים את הבצק לפחות 15 דק' במקרר או במקפיא.

2 משטחים את הבצק על גבי נייר אפייה, ואופים עד לקבלת גוון זהוב קלות. מצננים. במעבד מזון או בעזרת הידיים מרסקים את הבצק לפירורים ומשטחים בתחתית הרינג של עוגת הגבינה.

3 המלית: מחממים תנור ל-150 מעלות. בסיר מחממים שמנת מתוקה קרוב עד קרוב לרתיחה. בקערה שמים את השוקולד הלבן ויוצקים מעליו את השמנת. מערבבים עד ליצירת גנאש חלק. מניחים בצד לצינון. במיקסר מערבלים בעזרת מקצפה את הגבינות, הביצים השלמות, הסוכר, הווניל, המלח והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את גנאש השוקולד הצונן כשהבלילה נוזלית למדי.

4 מוזגים בעדינות מעל תחתית הפירורים. אופים בתנור עד שהעוגה רוטטת אך יציבה ולא נוזלית. ניתן להניח בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים בתנור בזמן האפייה.

5 מוציאים את העוגה לצינון של 20 דקות לפחות.

6 ציפוי שמנת חמוצה: מערבבים את השמנת עם הסוכר ומשהים כ-10 דקות. מורחים בשכבה אחידה מעל העוגה, לאחר האפייה והצינון של 20 דקות. שומרים את העוגה במקרר למשך מספר שעות לפני ההגשה.

7 ציפוי שטרויזל: מערבלים את כל חומרי הבצק לקבלת פירורים. יש להימנע מערבול יתר, כדי שלא ייווצר בצק. מצננים כ-10 דקות במקרר/ מקפיא. משטחים את הפירורים על נייר אפייה ואופים כ-15 דקות לפחות, עד להזהבה. מצננים.

8 מפזרים את פירורי השטרויזל במרכז העוגה לפני ההגשה בלבד.

 
>> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה

 

>> לכל המתכונים לשבועות