אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

מאפה כרובית וגבינות

גם אתם שמתם לב שלכרובית יש תכונה כזאת, להיחטף ראשונה מהשולחן בכל ארוחה ולקצור הכי הרבה מחמאות? אז קבלו את הגרסה שלנו לכרובית חגיגית, עם רוטב בשמל עשיר וציפוי גבינות מפנק, וכל זה בכלום עבודה. אימצנו

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 23/05/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 158 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 25×35 ס"מ:

1 כף מלח

1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים קטנים בגודל 3-2 ס"מ

לבשמל:

50 גרם חמאה

2 כפות קמח רגיל

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

200 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם גאודה מגוררת 

1 כפית חרדל דיז'ון חלק

מלח

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

50 גרם גאודה מגוררת

3 כפות פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות עירית קצוצה דק

אופן ההכנה:

1 חולטים את הכרובית: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פרחי כרובית וחולטים כ-5 דקות עד שהכרובית רכה אך עדיין מוצקה. שומרים כוס ממי בישול הכרובית ומסננים.

2 מכינים את הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.

3 מחממים תנור (גריל עליון) ל-200 מעלות.

4 מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת לבישול בהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה ידנית ומבשלים 5-4 דקות עד לקבלת רביכה חלקה וסמיכה.

5 מוסיפים גבינות וחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

6 מוסיפים שליש כוס ממי בישול הכרובית ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול.

7 מרכיבים את המנה ואופים: מוסיפים את הכרובית החלוטה לסיר ומערבבים היטב.

8 יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל את הציפוי באופן שווה. אופים 10-8 דקות עד להזהבה.