אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים יאהבו ומבוגרים גם. הן טעימות חמות, בטמפרטורת החדר ואפילו קרות, ואם רוצים להתפרע אז אפשר להחליף את המוצרלה בגבינה פיקנטית ולהגיש עם יוגורט

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 10/05/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

3 כוסות גרגרי תירס קפואים

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

11/2 כוסות מוצרלה מגורדת

1/3 כוס עירית קצוצה גס (לא חובה)

מלח

פלפל שחור גרוס

לטיגון:

שמן זית 

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מי מלח בסיר בינוני וחולטים גרגרי תירס כ-3 דקות עד שהם רכים. מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות.

‏2. מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון (את שאר הגרגרים שומרים שלמים) ומרסקים. מעבירים את התירס המרוסק לקערה. מוסיפים את הגרגרים השלמים, ביצים, פירורי לחם ומוצרלה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

‏3. מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. יוצרים לביבות פחוסות בקוטר ‏6 ס"מ.

‏4. מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית ויוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס"מ. מטגנים את הלביבות בכמה מחזורים 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפ' החדר.

לגיוון: ללביבות פיקנטיות יותר מחליפים את המוצרלה בקשקבל או בפקורינו באותה כמות.

* ‏שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.

סטיילינג: עמית פרבר

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> לכל מתכוני שבועות