אוכל
צילום׃ שחר פליישמן, עוגיו.נט

עוגת גבינה אפויה עם פטל וקראמבל

מתכון וסרטון מקסים של עוגיו.נט לעוגת גבינה עם בצק פריך וחמאתי, מלית גבינה עשירה וציפוי של פטל ופירורי קראמבל פריכים

נטלי לוין | עוגיו.נט | פורסם 07/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית ולפירורים:

300 גרם קמח לבן

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר לבן

1/4 כפית מלח

1/2 כפית תמצית וניל

ביצה

למלית גבינה:

450 גרם גבינת שמנת 30% שומן

100 גרם גבינה לבנה 9% שומן

400 גרם שמנת חמוצה 15% שומן

200 גרם סוכר לבן

5 ביצים בטמפרטורת החדר

גרידה מחצי לימון

45 גרם (3 כפות) קמח

לפטל בקרמל:

100 גרם סוכר

150 גרם פטל קפוא

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מכינים תחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 בקערה גדולה מניחים יחד קמח, חמאה, סוכר, מלח ווניל ומעבדים יחד בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

3 מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק מעט פירורי.

4 משטחים כ-1/3 מהבצק לתחתית תבנית בקוטר 22-24 ס"מ ומהדקים היטב לשכבה אחידה בעזרת כפות הידיים.

5 דוקרים את התחתית עם מזלג ואופים במשך כ-10-15 דקות עד שהתחתית מזהיבה.

6 את יתרת הבצק מפוררים בידיים מעל תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ-10-15 דקות עד שהפירורים מזהיבים. מצננים.

7 מכינים את המלית: בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה וסוכר לתערובת אחידה.

8 מוסיפים פנימה את הביצים אחת-אחת, וטורפים בין הוספה להוספה רק עד שהביצה נטמעת בתערובת (אין צורך להקציף).

9 מוסיפים גרידת לימון וקמח וממשיכים לטרוף רק עד שהם נטמעים בתערובת.

10 יוצקים את הבלילה על גבי התחתית האפויה.

11 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

12 אופים את העוגה במשך כ-45-55 דקות או עד שנוצרים סדקים קטנים בשולי העוגה והיא רוטטת מעט במרכזה. מניחים לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים לקירור של כמה שעות במקרר.

13 פטל בקרמל: במחבת רחבה ממיסים סוכר ויוצרים קרמל.

14 מוסיפים פטל ומיץ לימון ומבשלים יחד על להבה בינונית במשך מספר דקות עד שהפטל מגיר נוזלים ו"נמס" לתוך הקרמל.

15 מצננים את תערובת הפטל.

16 הרכבה: יוצקים מעל העוגה את הפטל המקורמל ומעליו את הקראמבל ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:* אפשר להשתמש בכל פרי יער אחר שאוהבים או בשילוב של כמה סוגים.* בעת בישול הקרמל עם הפטל הוא מתקשה לעיתים ולוקח לו קצת זמן לחזור למצב הנוזלי. זה בסדר ופשוט צריך להיות סבלניים.* חשוב להניח לעוגה להצטנן היטב לפני הקישוט וההגשה.* שומרים את העוגה במקרר, מכוסה היטב, עד 5-6 ימים. היא במיטבה ביומיים-שלושה שלאחר ההכנה.* יתכן שישארו שאריות קראמבל, אותן אפשר להקפיא או לחילופין ליצור מהן קינוח בכוסות עם קרם כלשהו ופירות טריים.

המתכון באדיבות נטלי לוין מהבלוג עוגיו.נטצילום ועריכה: שחר פליישמן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה

 

>>לכל המתכונים לשבועות