אוכל
צילום׃ יעל דבי, אוכל טוב, mako

פסטה סלק עם גבינות ואגוזי מלך

אין כאן קיצורי דרך או טריקים של צביעת פסטה יבשה - אלא פסטה סלק שמכינים מאפס (יש סרטון המחשה למתקשים) במכונת פסטה, ברוטב פשוט של שמנת ותוספת גבינות ואגוזי מלך

יעל דבי | אוכל טוב, mako | פורסם 30/05/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

280 גרם (2 כוסות) קמח דורום

סלק מבושל, מקולף וטחון

5 חלמונים

ביצה

כף שמן זית

חצי כפית מלח

לרוטב:

3 כפות שמן זית

250 מ״ל (מיכל) שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה:

2 כפות קוביות גבינה בולגרית

כף אגוזי מלך קצוצים

כף גרנה פדנו מגוררת

אופן ההכנה:

1 מניחים את הקמח על משטח עבודה נקי. יוצרים גומה גדולה במרכז התלולית ושופכים לתוכה חצי מכמות הסלק הטחון, החלמונים, הביצה, שמן הזית והמלח וטורפים היטב בעזרת מזלג.

כל המתכונים לשבועות

2 מוסיפים מעט קמח מהדפנות בכל פעם תוך כדי הערבוב עד לקבלת בצק. עוברים ללישה ידנית עד לקבלת בצק ורוד, אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במשך חצי שעה.

3 מוציאים מהמקרר ומחלקים ל-4 חתיכות שוות. מקמחים כל חתיכה ומרדדים במכונת פסטה. מרדדים לצורת פסטה פטוצ׳יני, מקמחים מעט ומניחים בצד.

4 חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

5 מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את מחית הסלק הנותרת ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עד רתיחה. מוסיפים מלח ופלפל.

6 במקביל להכנת הרוטב, מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר בינוני ומוסיפים למים כפית מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה-שתיים, עד שהפסטה מוכנה.

7 מסננים את הפסטה ישירות לסיר/מחבת הרוטב (אם רוצים רוטב נוזלי יותר, מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה לרוטב) ומערבבים כדקה, עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.

8 מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינה בולגרית, אגוזי מלך וגרנה פדנו ומגישים חם.