אוכל
צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

עם כמה שאנחנו אוהבים מתכוני פטנט, בחגים אנחנו כרוכים אחריהם אפילו יותר. מארחים לשבועות? את הפסטה הזו מכינים ב-20 דקות בסיר אחד, ואתם יודעים מה? אפילו את דקתיים העבודה על המתכון הזה אפשר לעשות מראש

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 22/05/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילה (500 גרם) ספגטי

1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי

6 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ

חצי כוס צימוקי עגבניות או עגבניות מיובשות קצוצות גס

1 בצל סגול בינוני קצוץ דק

6-5 שיני שום, פרוסות דק

12 עלי בזיליקום

2 כפיות מלח

1 כפית סוכר

רבע כפית פלפל שחור גרוס

רבע-חצי כפית שבבי צ'ילי יבש (מומלץ אך לא חובה)

3 כפות שמן זית

5 כוסות מים מינרליים או מסוננים בטמפרטורת החדר

להגשה:

50 גרם גרנה פדנו 29%

בזיליקום

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר רחב שטוח את כל החומרים ומביאים לרתיחה.

2 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-5 דקות ללא בחישה.

3 מערבבים בעדינות את תכולת הסיר ומבשלים עוד 7-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהפסטה במרקם אל דנטה והרוטב מצומצם.

4 מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגלפים גבינת גרנה פדנו בעזרת קולפן, מפזרים מעל ומגישים מיד.

>> מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

>> לחוברת המתכונים המלאה של גד

הכנה מראש: אפשר לשים את הרכיבים בסיר כשעתיים לפני תחילת הארוחה, אבל את השמן והמים יש לצקת ממש לפני תחילת הבישול.