אוכל

מאפה פסטה וגבינות אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעים להשתגע - הוא גם לא מצריך שימוש בסכו"ם או צלחת: מושכים בידיים את צינורות הפסטה, מותחים את חוטי הגבינה החמים ומתענגים

לימור לניאדו תירוש | מחלבות גד | פורסם 12/05/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1 חבילת פסטה (500 גרם) בצורת צינורות קצרים

1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה

100 גרם גרנה פדנו מגוררת גס

100 גרם פקורינו מגוררת גס

100 גרם בולגרית 16%, מפוררת גס

1 כוס (240 מ"ל) יוגורט עיזים לשתייה

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית אגוז מוסקט מגורר

3 כפות שמן זית

לציפוי

רבע כוס פירורי לחם לא מתובלים

רבע כוס גרנה פדנו מגוררת דק

1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי, מסוננת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים, מחזירים לסיר ומשמנים את צינורות הפסטה במעט שמן זית כדי שלא ידבקו זה לזה.

>> מתכונים לשבועות

2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

3 שמים בסיר מסקרפונה, גרנה פדנו, פקורינו, גבינה בולגרית, יוגורט ואת כל התבלינים ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהגבינות נמסות (היזהרו שלא יישרפו ויידבקו לתחתית). מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת כמעט חלקה.

4 יוצקים את תערובת הגבינות על הפסטה ומערבבים. מעבירים לתבנית ומזלפים 3 כפות שמן זית. מעמידים חלק מצינורות הפסטה, לקבלת צורת אלמוג.

5 מערבבים בקערית פירורי לחם וגרנה פדנו, מפזרים על הפסטה ואופים 25 דקות. מוציאים את המאפה מהתנור, משבצים מוצרלה בייבי בין צינורות הפסטה ואופים עוד 5 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. מגישים חם.

* ניתן לשמור את המאפה עד יומיים במקרר, ללא המוצרלה בייבי. סמוך להגשה מחממים 15 דקות ב-180 מעלות, ואז מוסיפים את המוצרלה ואופים עוד 5 דקות.