אוכל
צילום׃ באדיבות מחלבות גד

גאלט תפוחי עץ עם גבינות

מאפה תפוחים פריך ויפהפה, שמבוסס על בצק עלים ולכן מצריך מינימום של עבודה. עם קצת גבינות והרבה תפוחים פרוסים דק דק - מובטח לכם עונג של קינוח

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 18/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה בקוטר 26 ס"מ:

1/2 ק"ג בצק עלים איכותי על בסיס חמאה

150 גרם גבינת מסקרפונה

150 גרם ריקוטה טרייה 9%

3 כפות סוכר

1 כפית קינמון טחון

4 תפוחי עץ בינוניים מסוג גראני סמית

כף סוכר וחצי כפית קינמון, לפיזור

להברשה:

3-2 כפות ריבת משמש חלקה (או ריבה צהובה חלקה בטעם אחר)

לקישוט:

50 גרם פיסטוקים או שקדים, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

 1.  אם הבצק לא מרודד מספיק דק, מרדדים אותו לעובי של 3 מ"מ. קורצים ממנו עיגול בקוטר 26 ס"מ ומקררים 30 דקות.

2.  מערבבים בקערה מסקרפונה, ריקוטה, סוכר וקינמון. מורחים 100 גרם (6-5 כפות) מתערובת הגבינה על עיגול הבצק, כך שיישארו שוליים ברוחב 1 ס"מ ללא גבינה. שומרים במקרר את הבצק עם הגבינה וגם את יתרת תערובת הגבינה.

3.  מחממים תנור ל-180 מעלות.

4.  קולפים את התפוחים ומוציאים הליבה בעזרת תפוחן. פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה.

5.  מניחים את פרוסות התפוח על מלית הגבינה. מתחילים מהחלק החיצוני של הבצק ומסדרים את התפוחים כמו קלפים מסביב. כשגומרים את הטבעת החיצונית, מכניסים את הפרוסה האחרונה תחת הפרוסה הראשונה. ממשיכים לסדר את הטבעת השנייה באותה צורה בחפיפה לטבעת הראשונה. ממשיכים עד המרכז. מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.

6.  אופים כ-45 דקות עד שהתפוחים זהובים. מצננים 10 דקות.

7.  מחממים ריבה במיקרוגל כמה שניות עד שהיא הופכת נוזלית ומורחים בעזרת מברשת על הטארט. מפזרים פיסטוקים או שקדים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם תערובת הגבינות ששמרנו במקרר.

>> מתכונים לשבועות