אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת גבינה בנוסח ניו יורק

עוגה עשירה וקרמית מגבינת שמנת וגביע של ריקוטה פרסקה

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

4 ביצים

3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו-יורק בטעם טבעי

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כף גדושה קורנפלור

1 כפית תמצית וניל אמיתית

לרוטב תותים:

12 תותים בינוניים

3 כפות סוכר

1 כפית מיץ לימון

1 כפית ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים ומחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.

2 מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.

3 בינתיים מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים, מומלץ להשתמש במטריפה ידנית. יוצקים על הבסיס.

4 אופים, מקררים ומגישים: אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה, מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים ומגישים את העוגה עם רוטב התותים.

 

>> כל המתכונים לשבועות