אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

בורקס תרד ובולגרית

שבלול של בורקס במלית של תרד וגבינה בולגרית

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 249 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר

למלית:

2 כפות שמן זית

400 גרם עלי תרד טריים (משקל נקי ללא גבעולים) קצוצים גס

3/4 קובייה (180 גרם) בולגרית מסורתית 16%

150 גרם גבינת קאשקבלו מגוררת גס

אגוז מוסקט טחון טרי

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם כף מים

קצח

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.

2 סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל ומערבבים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4 ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-3 מלבנים בגודל 25×31. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן ומגלגלים לרולדה. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט. מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק (כדי להשאיר לבצק מקום לתפוח ולהיאפות).

5 מניחים את השבלולים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום או קצח.

6 אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהשבלולים שחומים.

7 מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

8 גיוון: מכינים מלית משני תפוחי אדמה בינוניים מעוכים לפירה, גליל גבינת עיזים מעוך ו-100 גרם גבינת פקורינו מגוררת גס.