אוכל
צילום׃ באדיבות מחלבות גד

טארט גבינה בנוסח ניו יורק

עוגת גבינה ניו יורק המוכרת והאהובה - רק הפעם על בסיס של בצק פריך. רוצים עוד סיבה להכין אותה? תציצו בציפוי הווניל הזה

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 18/05/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק (תבנית טארט בקוטר 24):

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

2 חלמונים

2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר

1 כפית דבש או גלוקוז

למלית:

200 גרם גבינת שמנת 30% בטעם טבעי

1 גביע שמנת חמוצה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

3 ביצים

1/2 כוס (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

250 גרם (1 גביע) גבינת מסקרפונה

1/2 כוס שמנת מתוקה

1 כף גדושה אינסטנט וניל

100 גרם פירות חתוכים לקישוט (אם רוצים)

אופן ההכנה:

1 הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לפירורים גדולים. מוציאים, מאחדים לגוש בצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים.

2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ ובקוטר הגדול מעט מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית משומנת ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות.

3 משמנים את התבנית או תבניות ומניחים בצד. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.3 מ"מ התואם את גודל התבנית (כולל שוליים). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס.

4 המלית: מקציפים במהירות נמוכה את גבינת השמנת והשמנת החמוצה. מוסיפים את הסוכר, הביצים והפודינג ומערבלים רק עד שנוצר קרם אחיד ולא יותר. יוצקים את המלית לבצק כך שתמלא כמעט את כולו.

5 מחממים את התנור ל־160 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ובה 2 כוסות מים. אופים את הטארט במשך 35-30 דקות, מורידים את חום התנור ל־150 מעלות ואופים עוד כ־25 דקות. מצננים כ־20 דקות בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר כחצי שעה.

6 הציפוי: מקציפים את גבינת המסקרפונה גד עם השמנת המתוקה והפודינג כדקה וחצי, או עד שמתקבלת קצפת יציבה למדי. מורחים על העוגה ומצננים עוד כרבע שעה. אם רוצים מסדרים פירות, ומגישים.

>> כל המתכונים לשבועות