אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת מסקרפונה ובראוניז

עוגה מנצחת ממסקרפונה עשירה ויוגורט כבשים עם תחתית בראוניז. ניתן להגיש את העוגה עם גאנש שוקולד

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית בראוניז:

150 גרם חמאה

300 גרם שקולד מריר

5 גרם קפה נמס

75 גרם ליקר אמרטו

3 ביצים (XL)

175 גרם סוכר

100 גרם קמח

חומרים לגאנש (לא חובה)

1 מיכל שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד חלב

למלית גבינה:

500 גרם (2 גביעים) גבינת מסקרפונה

250 גרם גבינת ריקוטה

150 גרם יוגורט כבשים

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 הבצק: ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי. במיקסר או בעזרת מטרפה, מקציפים במהירות גבוה את הסוכר והביצים כ-5 דקות. מוסיפים את הנס קפה והליקר לתוך תערובת החמאה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד, ולבסוף מוסיפים את הקמח. אופים בתנור בחום 180 מעלות, 20-25 דקות.

2 גנאש השוקולד: מרתיחים את השמנת המתוקה, שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. לתוך הקערה שופכים את השמנת המתוקה החמה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

3 המלית: טורפים היטב את כל החומרים, בעזרת מטרפה או במיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים את התערובת הגבינה על גבי הבראוניז ומכניסים לתנור לחום 150 מעלות, לכ-20 דקות, לאחר מכן מורידים את חום התנור ל-130 מעלות ל-20 דקות נוספות. 4. מצננים את העוגה היטב ושופכים מעל את הגאנש.