אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוגת גבינה במיקרו

את עוגת הגבינה הזאת הכנו צ'יק צ'ק במיקרו, והיא קרמית, גבינתית וטעימה לא פחות מכל עוגת גבינה אחרת שירקתם עליה דם. איך עושים את זה? רון יוחננוב עם המתכון המלא

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 27/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

200 גרם פירורי ביסקוויטים, טחונים דק

100 גרם חמאה, מומסת

לעוגה:

3 ביצים

200 גרם סוכר (כוס)

מעט תמצית וניל או מחית וניל

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

500 גרם גבינת שמנת (אפשר להמיר בגבינה לבנה 9 אחוז)

לקישוט:

פירות אדומים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים והחמאה עד שכל הפירורים מצופים.

מתכונים לשבועות

2 משטחים את תערובת הפירורים בתבנית בקוטר 24 ס"מ שמתאימה לשימוש במיקרוגל, ומהדקים אותה לתחתית.

3 מקציפים במיקסר את הביצים (בשלמותן) והסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.

4 מוסיפים את הווניל, השמנת המתוקה והגבינה ומקציפים עד לקבלת בלילה אחידה.

פרוסת עוגת גבינה מהמיקרו (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פרוסת עוגת גבינה מהמיקרו|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5 יוצקים את התערובת על הפירורים ומוודאים שאין בועות אוויר.

6 מכניסים למיקרו (לא מכוסה) בעוצמה מירבית ל-2-3 דקות, ובודקים את מצב העוגה (כל האפייה תיערך באינטרוולים של 2-3 דקות) - בשלב זה אמורות להיווצר בועות מסביב. מפעילים את המיקרו לעוד 2 דקות. בשלב הזה מתחילים לראות את העוגה נפרדת מהשוליים. בודקים אם העוגה מוכנה במרכז - נוגעים באצבע בעדינות, ואם היא נרטבת מפעילים את המיקרו לעוד 2 דקות. ממשיכים כך עד שהעוגה יציבה ופניה יבשים. זמן האפייה משתנה ממיקרו למיקרו.

7 מצננים במקרר שעה לפחות, מקשטים בפירות אדומים ומגישים. 

 רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".