אוכל
צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור

עוגת גבינת עיזים אפויה

מתכון לעוגת גבינה פשוטה ומענגת - מושלמת כקינוח לחג

ברק חי חורש | משק צוריאל | פורסם 29/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס

1 כוס קמח – מנופה

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות סוכר חום

1 חלמון ביצה

חצי פקק של תמצית ווניל

5 כפיות מים קרים

לעוגה

3 גביעי (סה"כ 300 גרם) יוגורט עיזים

700 גרם גבינת תבור – גבינה לאפייה ללא מלח

1 כוס סוכר

6 ביצים מופרדות

5 כפות גדושות קורנפלור

5 כפות קמח

2 פקקים של תמצית ווניל

30 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שמים בקערת ערבוב את חומרי הבסיס: הקמח, החמאה, הסוכר ולשים בעזרת הידיים עד קבלת בצק מפורר. מוסיפים את החלמון, תמצית הווניל והמים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים.

3 משטחים ומהדקים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור למשך כ – 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.

4 מחממים תנור ל-220 מעלות.

5 מקציפים במיקסר ידני את חלבוני הביצה עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב.

6 מערבבים היטב בקערה גדולה את כל יתר חומרי העוגה (קודם יבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטובים – כולל חלמונים) עד קבלת תערובת אחידה.

7 מקפלים היטב את קצף החלבונים לקערה עם תערובת הגבינה, יוצקים לתבנית עם תחתית העוגה האפויה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 10 דקות.

8 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות את העוגה כשעה נוספת.

9 סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כחצי שעה, מוציאים, מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> לכל המתכונים לשבועות