אוכל
צילום׃ עדי עובדיה, מאסטר שף

מאפים ממולאים גבינת שמנת ושקדים (ספוליאטלה)

כיסוני בצק פריך במילוי מתוק של ממרח שקדים, גבינות, סולת ותפוזים מסוכרים

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למילוי הגבינה:

כוס מים

קורט מלח

80 גרם סולת (חצי כוס פחות 2 כפות)

220 גרם גבינת שמנת

180 גרם סוכר (כוס פחות שתי כפות)

קינמון

100 גרם תפוזים מסוכרים, קצוצים

1 ביצה

3-4 כפיות תמצית תפוזים

לבצק:

250 גרם קמח (כוס וחצי)

קורט אבקת אפייה

קליפה מגוררת מחצי תפוז

90 גרם סוכר (קצת פחות מחצי כוס)

50-60 מ"ל מים (חמישית-רבע כוס)

100 גרם חמאה

חלמון ביצה, להברשה

אבקת סוכר, לקישוט

לממרח השקדים (פרנג'יפן):

80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

80 גרם אבקת סוכר (8 כפות)

2 ביצים

100 גרם אבקת שקדים (כמעט כוס)

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

מילוי הגבינה:

 

1 מרתיחים בסיר קטן כוס מים עם קורט מלח.

2 מוסיפים את הסולת ומבשלים תוך ערבוב חזק, כמו פולנטה, בערך 3 דקות. מורידים מהאש.

3 מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם הסוכר, הקינמון והתפוזים המסוכרים.

4 מערבבים את תערובת הגבינה עם הסולת, מוסיפים את הביצה ותמצית התפוז ומערבבים שוב. משאירים בצד לצינון.

הבצק:

 

1 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה וגרידת התפוז.

2 בקערה אחרת מערבבים את הסוכר עם המים ועם החמאה.

3 מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה והסוכר, ומעבדים לבצק. עובדים עם קצות האצבעות על מנת לקבל בצק הומוגני.

4 מגלגלים את הבצק לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

ממרח השקדים:

1 טורפים את החמאה במטרפה ידנית או במיקסר.

2 מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לטרוף עוד כ-2 דקות.

3 מוסיפים את הביצים אחת אחת.

4 מוסיפים את אבקת השקדים והקמח.

5 מאחדים את הכל ומניחים את התערובת בצד.

הרכבת המנה:

1 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 3-4 מ''מ.

2 בעזרת רינג חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר 10 ס''מ (כ-5 יחידות).

3 מורחים במרכז כל עיגול את ממרח השקדים בעזרת כפית.

4 מוסיפים 2-3 כפיות מילוי גבינה, וסוגרים לצורת חצי ירח.

5 מסדרים את חצאי הירח בתבנית על נייר אפייה ומושחים בחלמון.

6 אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25 דקות.

7 מצננים, ומפזרים אבקת סוכר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> לכל המתכונים לשבועות