אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

עוגת ריקוטה ויוגורט

ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים מעניקים לעוגה מרקם עשיר כאילו מדובר בעוגה מגבינת שמנת

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9%

230 גרם יוגורט בקר

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

3 ביצים גדולות (L) מופרדות

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

לציפוי:

370 גרם יוגורט בקר (את שאר הדלי)

3 כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ודפנות התבנית. 2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת בקערה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא.

3 מכינים את המלית ואופים: מערבבים את הריקוטה, היוגורט, אבקת הסוכר, החלמונים ותמצית וניל בקערה לתערובת חלקה.

4 מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס.

 

5 אופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ונותרת רוטטת במרכזה.

6 מצפים ואופים שוב: מערבבים 2/3 יוגורט (470 גרם) עם אבקת סוכר בקערה. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים בזהירות את הציפוי ומחליקים.

7 אופים עוד 15-10 דקות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. מצננים היטב. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.