אוכל
צילום׃ גיא כהן ונועה קסטל, mako אוכל

קראמבל דובדבנים וריקוטה

כן, אנחנו מכירים קראמבל, למעשה זה הקינוח הקבוע שלנו לימים שבהם אין לנו חשק להכין קינוח. אבל רגע - קראמבל גבינה? את זה אנחנו חייבים לנסות (ועדיף עם כדור גלידה בצד)

אלון שבו | mako אוכל | פורסם 14/05/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדובדבנים:

500 גרם דובדבנים מגולענים חצויים

50 גרם אבקת סוכר

למלית הגבינה:

500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

40 גרם דבש

חצי כפית מחית או תמצית וניל איכותית

אופציה: 50 גרם שזיפים או משמשים מיובשים, קצוצים דק

לקראמבל:

200 גרם חמאה קרה

130 גרם סוכר לבן

50 גרם סוכר דמררה

200 גרם קמח

100 גרם שקדים טחונים מולבנים

רבע כפית קינמון

2 גרם מלח דק

חצי כפית מחית או תמצית וניל איכותית

50 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

>> מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

1 מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.

2 שכבת הדובדבנים: מערבבים בקערה דובדבנים מגולענים חצויים עם אבקת סוכר. מסדרים בשכבה אחידה בתוך קערת הגשה המתאימה לאפייה או בתבנית בקוטר 22-24 ס"מ.

3 מלית הגבינה: מערבבים בקערה את כל החומרים ומסדרים בשכבה אחידה על שכבת הדובדבנים.

4 הקראמבל: מערבלים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד השקדים הפרוסים, עד ליצירת פירורים. מוציאים את הפירורים לקערה, מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים היטב. מסדרים את שכבת הקראמבל על שכבת הגבינה.

5 אופים 30-35 דקות, עד להזהבת הפירורים.

* מומלץ להגיש חם עם גלידת פיסטוק.

אלון שבו (@alon_shabo) הוא שף קונדיטור, מוביל סדנאות קונדיטוריה ומייעץ למסעדות; נורית קריב (@nuritkariv_) היא סטייליסטית מזון וארט דיירקטורית מהמובילות בישראל; נועה קסטל (@kastelnoa) וגיא כהן (@guycophoto) הם צלמי מזון ובעלי סטודיו משותף לצילום.