אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוגת גבינה מסקרפונה וניל

עוגת גבינה עם שכבות בצק פריך, בצק שקדים ופטל

דומיניק בניני | mako אוכל | פורסם 28/05/14 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת מסקרפונה:

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

2 כפות מים

2 כפיות ג'לטין

4 כפות מים

2/3 גביע גבינה 9%

3/4 גביע גבינת מסקרפונה

גביע וחצי שמנת מוקצפת

חצי מקל וניל

קרם שקדים:

40 גרם חמאה

17 יחידות פטל

40 גרם אבקת שקדים

30 גרם סוכר

קורט קורנפלור

1 ביצה

ספינג' קקאו

3 ביצים

90 גרם סוכר

70 גרם קמח

20 גרם קקאו

בצק פריך:

50 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

150 גרם קמח

גרידת לימון

חצי ביצה

שאנטי שוקולד לבן, קישוט שוקולד לבן וסירופ רום:

250 גרם שמנת

60 גרם שוקולד לבן

200 גרם שוקולד לבן מטומפרר

פטל טרי

100 גרם מים

80 גרם סוכר

פקק רום "סנט ג'יימס"

אופן ההכנה:

1 תערובת מסקרפונה: מערבבים את הגבינות על מנת שיתרככו, ממיסים את הג'לטין במים קרים ואחר כך שמים על האש את הסוכר יחד עם המים ומגיעים ל120 מעלות, לאחר מכן שופכים במיקסר את החלמון עם המי סוכר מקררים ומערבבים את הג'לטין בתוך תערובת החלמונים ומי הסוכר ומחברים עם הגבינה. מקציפים את השמנת ומחברים את התערובת יחד עם תערובת גבינת המסקרפונה והווניל.

2 להכנת קרם השקדים: מערבבים את החמאה והסוכר ומכניסים אבקת שקדים, מוסיפים את הביצה ובסוף את הקורנפלור, מזלפים את התערובת ברינג ואופים עם הפטל כרבע שעה ב-170 מעלות.

3 להכנת הבצק הפריך: מערבבים את החמאה והסוכר, ביצים, קמח וגרידת לימון ונותנים לבצק לנוח במקרר שעה, מוציאים מהמקרר פותחים וחותכים לעיגול של הרינג ואופים בתנור כרבע שעה 170 מעלות.

4 להכנת ספינג' קקאו: מערבבים סוכר וביצים עד שהתערובת מוקצפת ותפוחה, מוסיפים את הקמח והקקאו ומזלפים ברינג ואופים כ- 17 דקות ב-170 מעלות.

5 להכנת שאנטי שוקולד לבן: מרתיחים שמנת ב-100 מעלות ושופכים על שוקולד לבן ומערבבים היטב, לאחר מכן מקררים יום ומקציפים את התערובת.

6 להכנת סירופ רום: מרתיחים מים עם הסוכר ומוציאים ומכניסים את הרום.

7 הרכבת העוגה: מניחים את תחתית הבצק פריך ברינג, מוזגים חצי כמות של מוס מסקרפונה, לאחר מכן מכניסים את שכבת השקדים והפטל ומוזגים את שארית מוס המסקרפונה ומשאירים 2 ס"מ בגובה של הרינג, מכניסים את הספוג קקאו ומקררים, מוזגים את סירופ הרום ומזלפים בועות של הקרם שנטיל שוקולד לבן.

8 מעל מוסיפים את קישוטי השוקולד הלבן. 

 

>> לכל המתכונים לשבועות