אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

פשטידת פטריות ופטה כבשים

פשטידה עשירה ובשרנית, שהסוד שלה הוא בגבינות: גם פטה, גם מסקרפונה וגם ריקוטה. יותר שבועות מזה?

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 25/05/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן זית

בצל גדול, פרוס דק

סלסלת פטריות שמפניון טריות, פרוסות לפרוסות דקות

פלפל גרוס

מלח

300 גרם גבינת פטה כבשים

100 גרם גבינת מסקרפונה

200 גרם גבינת ריקוטה

2 כפות קמח מנופה

4 ביצים

חצי צרור שמיר, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את פרוסות הבצל והפטריות ומטגנים על אש בינונית עד להשחמת הבצל.

2 מסירים את הבצל והפטריות מהאש, מסננים מנוזלים עודפים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

3 מערבבים בקערה את כל הפטריות והבצל, גבינת פטה, גבינת מסקרפונה, ריקוטה, קמח, ביצים ושמיר עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 20 דקות, או עד שהמאפה מתייצב ושוליו מזהיבים.

 

* אפשר להחליף את הפטריות בזוקיני - זה עדיין יעבוד מצוין.

 

>> כל המתכונים לשבועות