אוכל
צילום׃ פיראוס

פיצה פטנט שמכינים תיקתק

פיצה ביתית, כולל הבצק, מהירה וקלילה להכנה. איך לא חשבו על זה קודם?

| פיראוס | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק:

¾1 כוסות קמח (רגיל או מלא) תופח מאליו

1 כוס יוגורט עיזים

קמצוץ מלח ים

לרוטב:

1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות, שלמות ומקולפות

מלח ים לפי הטעם

לתוספות:

10 פרוסות דקות של גבינת מוצרלה

צרור עלי בזיליקום טריים

שמן זית לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מניחים את העגבניות במסננת ובעזרת כף עץ מרסקים אותן לרוטב. מתבלים במלח ומניחים בצד כדי שהעגבניות יגירו את מרבית הנוזלים.

2 מכינים את הבצק: בקערה גדולה לשים את הקמח, היוגורט והמלח רק עד שנוצר בצק אחיד.

3 מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ולשים במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4 מחממים תנור ל-220 מעלות לפחות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5 מרדדים את הבצק ליריעה בעובי ½ ס"מ ומניחים בתבנית. מורחים מעל את הרוטב. מפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ועלי הבזיליקום, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

6 מניחים את התבנית במדף התחתון בתנור. אופים במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות