אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

באניצה - מאפה גבינות בלקני

יש משהו מיוחד במתכונים שעוברים במשפחה, הם פשוט טעימים יותר. אז קבלו את הגרסה של סבתא שלנו לבורק הטורקי: הבאניצה. עלי בצק פילו פריכים שעוטפים גבינה בולגרית קלאסית, וממש לא צריך שום דבר יותר מזה

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 10/05/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מאפה בלקני שקשה לעמוד בפניו. לטורקים יש מאפה דומה בשם בורק. בשני המקרים מלית הגבינה מדויקת ומבוססת על הכוכבת הגדולה: הבולגרית המסורתית, בלי שום תיבול נוסף.

מרכיבים :

500 גרם בולגרית מסורתית 5% או 16%

100 גרם קשקבל מגוררת

3 ביצים

1 כוס חלב

חבילה עלי בצק פילו שהופשרו לילה מראש במקרר

50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הגבינות עם ביצים וחלב.

2 משמנים תבנית במעט חמאה מומסת ומניחים עלה משומן ומעליו עוד אחד בהצלבה כך שיישארו שוליים בחוץ, יוצקים חצי מכמות המלית, מניחים עליה 3 עלים מקומטים, יוצקים עוד מהמלית וסוגרים את השוליים של הפילו מעל, מניחים עוד עלה אם צריך. עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור שעתיים-שלוש במקרר.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מניחים 4 קוביות קטנות של חמאה מעל ואופים 40 דקות עד שהכל זהוב והנוזלים מתאדים. מגישים חמים או בטמפ' החדר.

הכמויות מתאימות לתבנית בקוטר 28 ס"מ או 2 בקוטר 18-20 ס"מ. 

סטיילינג: עמית פרבר

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> לכל מתכוני שבועות