אוכל
צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

הנה מאפה כפרי מנצח: הוא עשוי קמח כוסמין, ולכן קליל יחסית בגזרת הפחמימה, אבל עשיר בגזרת המילוי: שילוב של ריקוטה עדינה, מנצ'גו עוקצני וכל עגבנייה שעולה על דעתכם. איך אפשר לא לאכול פרוסה?

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 16/05/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא

חצי כוס (70 גרם) קמח רגיל

חצי כפית מלח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה גדולה (L)

למלית:

שני שליש קופסה (200 גרם) ריקוטה פרסקה 9%

80 גרם מנצ'גו 34%, מגוררת גס

חצי כוס עירית, קצוצה דק

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 שיני שום כתושות

אגוז מוסקט טחון טרי

מלח ופלפל שחור גרוס

3 עגבניות בינוניות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ

5-4 עגבניות שרי, חצויות (מומלץ בצבעים שונים)

לציפוי:

חלמון ביצה טרוף עם כפית מים

1 כפית שומשום

1 כפית פרג או זרעי צ'יה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את חומרי המלית בקערה.

3 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמחים והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת כדור בצק.

4 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 4-3 מ"מ ובקוטר של כ-28 ס"מ. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור.

>> מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

5.  מורחים את מלית הגבינות באופן אחיד על הבצק ומשאירים שוליים יבשים של 4 ס"מ ללא מלית. מסדרים מעל עגבניות ומתבלים במלח גס. מקפלים את שולי הבצק על המלית בקיפולים חופשיים. מברישים את השוליים במעט חלמון טרוף וזורים שומשום ופרג או זרעי צ'יה.

>> לחוברת המתכונים המלאה של גד

6 אופים 40-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.

* הכנה מראש: אפשר לאפות את הגאלט עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.