אוכל
צילום׃ Markus Guhl, Istock

פטוצ’יני בקרם גורגונזולה עם אפונה טרייה ומרווה

פסטה איטלקית מושחתת, שנועדה לימים שבהם לא סופרים קלוריות

יוגב ירוס | על השולחן | פורסם 08/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

200 גרם פסטה יבשה מסוג פטוצ’יני מבושלת לדרגת אל-דנטה

200 מ"ל (1 כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה 32%

120 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת

20 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

מלח

1/2 כוס אפונה טרייה (אפשר גם קפואה ומופשרת)

6 עלי מרווה קצוצים

אופן ההכנה:

1 מביאים שמנת לסף רתיחה במחבת עמוקה על להבה נמוכה. מוסיפים גורגונזולה ומערבבים עד שהגבינה נמסה לחלוטין. מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה. מערבבים מדי פעם.

2 לקראת סוף הבישול מוסיפים לרוטב חמאה קרה ומערבבים להמסה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

3 מוסיפים את הפסטה החמה לרוטב, מערבבים היטב ומכבים את האש. מוסיפים אפונה ומרווה, מערבבים שוב ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל המתכונים לשבועות