אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

צמת גבינה מתוקה

הקינוח הזה הוא הדבר הכי קרוב ל"סתם זרקנו כמה מצרכים מהמקרר לתנור" שיש: בצק עלים שקונים מוכן, תערובת גבינות מתוקה וציפוי של שקדים ואבקת סוכר. אז איך יכול להיות שזה כל כך טעים?

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 24/05/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם בצק עלים, מופשר על פי הוראות היצרן

לבלילת הגבינה:

250 גרם גבינה לאפייה כמו טוב טעם, תבור או כנען

250 גרם גבינת ריקוטה

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס סוכר (100 גרם)

1 חלמון

לאפייה:

ביצה טרופה

שקדים פרוסים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

 >> עוד מתכונים לעוגות גבינה

>> מתכונים לשבועות

2 מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה לקבלת תערובת חלקה.

3 פורסים את בצק העלים על נייר אפייה. מורחים את המלית לאורך כל השליש האמצעי של הבצק. חותכים את הבצק משני הצדדים לרצועות ומכסים את המלית ברצועות פעם מימין ופעם משמאל.

4 מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים כ-35 דקות או עד שמזהיב יפה.

5 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ופורסים.

צמת בצק עלים עם גבינה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צמת בצק עלים עם גבינה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** המאפה יישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים.