אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

קיש זוקיני ומטבעות גבינת עזים

קיש פריך במילוי של זוקיני וגבינת עזים

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 חבילת בצק עלים מופשרת

4 זוקיני ירוק, נקי, חתוך למקלות באורך 3 ס"מ

1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

2/3 כוס פחות 1 כף (150 מ"ל) יוגורט עיזים 5%

4 ביצים

¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית

חבילה (150 גרם) מטבעות גבינת עיזים, חצויים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את הזוקיני בתבנית מצופה נייר אפייה, מברישים בשמן זית ובוזקים במלח. אופים כ-20 דקות עד שהקישואים מזהיבים. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. בקערה בינונית מערבבים שמנת, יוגורט וביצים. מוסיפים כפית מלח ומעט פלפל ומערבבים.

2 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר התבנית בתוספת הדפנות בעובי ½ ס"מ. מעבירים לתבנית פאי משומנת ומהדקים. מסדרים את פרוסות הזוקיני ומטבעת הגבינה בתבנית ויוצקים את תערובת השמנת כך שתכסה כמעט לגמרי את הירקות. מעבירים לתנור ואופים כ-35-40  דקות או עד שהמאפה מזהיב לגמרי ומלית השמנת מתייצבת.

 

* החומרים הם לתבנית פאי בקוטר 26-24 ס”מ או מלבנית 15X40 ס”מ.